Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Γαλλία: Βγάζει στο σφυρί λαθραία διαμάντια, Rolex και βότκες

Οικονομία


Δημοπρατεί 350 κατασχεμένα αντικείμενα, με στόχο να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατ. ευρώ

Ράβδοι πλατίνας, άκοπα διαμάντια, ένα χρυσό Rolex με ρουμπίνια, τσάντες επώνυμων οίκων, ιστορικά νομίσματα αλλά και 2.016 μπουκάλια βότκας είναι μεταξύ των αντικειμένων που αναμένεται να βγάλει στο σφυρί το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. Πρόκειται για λαθραία που κατασχέθηκαν στα τελωνεία καθ’ οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο και στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα λαθραία περιλαμβάνουν επίσης ένα Volkswagen Golf που σταμάτησε στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία και βρέθηκε ότι περιείχε 480 κιλά ρητίνης κάνναβης.

Οι 14 ράβδοι πλατίνας βάρους 1 κιλού η καθεμία και με τη σφραγίδα «Crédit Suisse» φέρεται να ανακαλύφθηκαν από Γάλλους τελωνειακούς υπαλλήλους στις αποσκευές δύο ατόμων που ταξίδευαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε μια επιχείρηση στο Παρίσι. Κάθε ράβδος πωλείται με τιμή εκκίνησης 22.000 ευρώ.

Χρυσά νομίσματα

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα που περιγράφονται λεπτομερώς στον κατάλογο περιλαμβάνουν επίσης χρυσά νομίσματα που φέρουν τα κεφάλια των Βρετανών μοναρχών Ελισάβετ Β’, Βικτώριας, Εδουάρδου Ζ’ και Γεωργίου Ε’, καθώς και αρκετούς χρυσούς «Ναπολέοντες».

Μεταξύ των πολυτελών ειδών που βρίσκονται σε δημοπρασία είναι οι τσάντες Louis Vuitton, Chanel, Fendi και Valentino και αρκετά ακριβά ρολόγια, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ Rolex από λευκό χρυσό με 40 ρουμπίνια – εκτίμηση καταλόγου 15.000 ευρώ– καθώς και αρώματα και ένα ζευγάρι παπούτσια Bottega Veneta που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας. Τα άκοπα διαμάντια στο αεροδρόμια του Παρισιού.

Νομικά θέματα

Ορισμένα είδη θα διατεθούν μόνο σε επαγγελματίες αγοραστές για λόγους ασφαλείας ή νομικούς, συμπεριλαμβανομένων τρεισήμισι παλετών με μπουκάλια βότκας Grey Goose, με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ.

«Η τελωνειακή υπηρεσία μάχεται καθημερινά ενάντια σε κάθε παράνομη διακίνηση που απειλεί την επικράτειά μας και την κοινωνία μας προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΟΤin.gr