Δάνειο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στη γαλλική Liberation από τσέχικο ενημερωτικό όμιλο

Κόσμος


Πρόκειται για τον τσέχικο όμιλο μέσων ενημέρωσης Czech Media Invest (CMI), ο οποίος ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Ντανιελ Κρετίνσκι

Δάνειο συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει η γαλλική εφημερίδα Liberation από τον τσέχικο όμιλο μέσων ενημέρωσης Czech Media Invest (CMI), ο οποίος ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Ντανιελ Κρετίνσκι. Αυτό αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στην οποία ο Κρετίνσκι είναι επίσης εμμέσως μέτοχος.

Ο όμιλος του Τσέχου μεγιστάνα του τομέα της ενέργειας «θα εγγραφεί σε ένα ομόλογο για μέγιστο ποσό 14 εκατομμυρίων ευρώ, πληρωτέο σε τέσσερα χρόνια, που θα εκδοθεί από την Independent Press SAS, ιδιοκτήτρια της Liberation», αναφέρει ο διαχειριστής της Ντενί Ολιβέν.

«Αν και έχουμε μειώσει στο μισό τις απώλειες της εφημερίδας το 2021 και σχεδόν κατά 25% στα τέλη Αυγούστου 2022, χρειαζόμαστε ακόμα χρήματα για να στηρίξουμε την επιστροφή μας στην ισορροπία, που έχει προγραμματιστεί για το 2026», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ολιβέν, σημειωνοντας πως το 2021, οι απώλειες της εφημερίδας ανήλθαν σε 7,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 12 εκατομμυρίων το 2020.

Πηγή: skai.grSkai News