Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Ανάπλαση αστικών χώρων

Πολιτική


Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 242.026,92 € από χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα τα αξιοποιήσει ενισχύοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο με περισσότερο πράσινο σε δημόσιους χώρους.

Χρηματοδότηση ύψους 242 χιλ. Ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στον αστικό ιστό της πόλης.

Αξιοποιώντας πόρους από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 συνολικής δαπάνης 242.026,92 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα εκτελέσει το έργο αστικής ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του πάρκου Αμπεβίλ (έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου) και της πλατείας Κυψέλης (επί της οδού Τριπόλεως).

Η ανάπλαση και των δυο χώρων περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού όπως, έξυπνα καθιστικά παγκάκια, όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου, φυτικό και αρδευτικό υλικό με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων, την εξοικονόμηση πόρων από τις νέες τεχνολογίες των υπό προμήθεια ειδών αλλά και την αύξηση των πράσινων σημείων στο Δήμο.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων πάρκων που γειτνιάζουν με το Αρχαίο Θέατρο και την Αρχαία Αγορά του Άργους που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, αποτελούν μια στοχευμένη επιλογή προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν επιλογές ξεκούρασης αλλά και ψυχαγωγίας σε χώρους που λόγω της φύτευσης κυρίως θα αποτελούν βιοκλιματικά ενδεδειγμένα σημεία συγκέντρωσης.in.gr