Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Δήμος Βύρωνα: Επεκτείνει τις δωρεάν στειρώσεις – εμβολιασμούς και στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Πολιτική


Οι Δήμος Βύρωνα όπως και όλοι οι Δήμοι, έχουν την ευθύνη της στείρωσης και του εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά όρια ευθύνης τους. Ο Δήμος Βύρωνα όμως θα κάνει το ίδιο χωρίς χρέωση και στα δεσποζόμενα ζώα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Ο Δήμος Βύρωνα επιδιώκοντας να περιορίσει τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων και γάτων και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους κηδεμόνες ζώων που δυσκολεύονται να καταβάλλουν το κόστος της στείρωσης τους, επεκτείνει το πρόγραμμα στείρωσης ώστε εκτός από τα αδέσποτα να περιλάβει και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Βύρωνα αφορά άτομα με αναπηρία, άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επίσης το μέτρο ισχύει και για πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα ως 10.000 προσαυξημένο κατά 2.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Όσοι πολίτες ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες μπορούν να στειρώσουν, να σημάνουν ηλεκτρονικά και να εμβολιάσουν δωρεάν το ζώο τους, στον κτηνίατρο που έχει αναλάβει το πρόγραμμα στείρωσης του Δήμου.

Επιπλέον ο Δήμος χορηγεί δωρεάν ζωοτροφή για έξι μήνες σε όλους τους δημότες ως κίνητρο για:

  • Στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση του ζώου τους

ή

  • Υιοθεσία αδέσποτου του Δήμου Βύρωναin.gr