Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Δεκάδες σειρήνες συναγερμού τοποθετούνται στον Δήμο Κατερίνης

Πολιτική


Γεμίζει την πόλη και τα χωριά με ηλεκτρονικές σειρήνες συναγερμού ο Δήμος Κατερίνης. Σκοπός να ειδοποιούνται ηχητικά εγκαίρως οι δημότες όταν ελοχεύει κίνδυνος από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Δίκτυο ηλεκτρονικών σειρήνων, εγκατέστησε ο Δήμος Κατερίνης με σκοπό την έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων.

«Στόχος μας η καλύτερη οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την πολιτική προστασία στον Δήμο μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση υλικού, για τις ανάγκες ηχητικών ειδοποιήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την πολιτική προστασία σε ανακοινώσεις  έγκαιρης προειδοποίησης σταδιακά και σε πρώτη φάση στα εξής χωριά του Δήμου Κατερίνης: Άγιος Δημήτριος, Πέτρα, Άνω Μηλιά, Φωτεινα, Ελατοχώρι, Ρητινη και Εξοχή. ενώ πληροφορούμαστε  πως θα καλυφθούν όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Η ηλεκτρονική σειρήνα  αποτελείται από μια κεντρική μονάδα, ιστό συγκροτήματος ήχου και χειριστήριο.

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε ο Κεντρικός Σταθμός θα τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Κατερίνης, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία θα καλύψει την επικοινωνία με τις ηλεκτρονικές σειρήνες. Η επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού σταθμού και των σειρήνων επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν κεντρικό υπολογιστή, για την εκτέλεση λογισμικού για την επικοινωνία με το δίκτυο των σειρήνων.

Η ενεργοποίηση και ο έλεγχος των σειρήνων μπορεί να γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες οι αριθμοί κινητών των οποίων θα είναι εγγεγραμμένοι στην μνήμη του σειριακού ελεγκτή GSM του συστήματος .in.gr