Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Δεν υποχωρεί από την αντίθεση του για την πώληση F-16 στην Τουρκία ο Μενέντεζ

Πολιτική


Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις

Επιμένει στην αντίθεση του όσον αφορά την πώληση νέων F-16 στην Τουρκία ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο , ο Άντριου Ντεζιντέριο, συντάκτης του Politico για θέματα εθνικής ασφάλειας και διπλωματίας των ΗΠΑ, σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ,  αμερικανός γερουσιαστής του κατέστησε σαφές ότι «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία».

Απαραίτητη η συναίνεση Μενέντεζ

«Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις» αναφέρει σε σχόλιο του στο τουίτερ ο Ντεζιντέριο.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Οι δύο βάσεις που είναι «καρφί στο μάτι» της Άγκυρας

Ο δημοσιογράφος του Politico συζήτησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, με τον Μενέντεζ να αναφέρει ότι η Επιτροπή «σκοπεύει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να ψηφίσει την επικύρωση της ένταξης» τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη και μετά τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη θέση του ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να ικανοποιήσουν το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πειστεί και το Κογκρέσο του οποίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμηin.gr