Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Εβρος: Προχωρεί η κατασκευή της Αντιαρματικής Τάφρου – Φρένο στα τουρκικά άρματα μάχης

Πολιτική


Η Αντιαρματική Τάφρος του Εβρου, η κατασκευή της οποίας προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς, θεωρείται πολύ σημαντική για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Προχωρούν εντατικά στην περιοχή του Σουφλίου οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου που έχει συνολικό μήκος 135 χιλιόμετρα, πλάτος 32 μέτρα και βάθος 7 μέτρα και εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Εβρο (φωτογραφία, επάνω, από το evros-news.gr).

Αμυντική θωράκιση

Το έργο εμπνεύστηκε το 2010 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, κατασκευάζεται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Θεωρείται πολύ σημαντικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Ωστόσο, επειδή αυτές τις ημέρες ανεβαίνει έντονα το… θερμόμετρο και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος έχει «χτυπήσει κόκκινο» κυριολεκτικά, με επικεφαλής μάλιστα τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, σημειώνει το evros-news.gr, ότι η Αντιαρματική Τάφρος κατασκευάζεται εντατικά τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και 12 χρόνια

Δεν έχει δηλαδή καμιά σχέση με τη χρονική συγκυρία που διανύουμε, αλλά έχει προγραμματιστεί και ξεκίνησε εδώ και 12 χρόνια.

Τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σημείο των έργων από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Σουφλίου.

Οποιος άλλωστε περνάει από την εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, βλέπει τα μηχανήματα που εκτελούν τις εργασίες αλλά και τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα και βρίσκονται στην περιοχή.in.gr