Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου, 2022

Ειδικά φίλτρα θα κάνουν πόσιμο το νερό στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Πολιτική


Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση φίλτρων νερού στον Υδατόπυργο της κοινότητας Μυρσίνης και σε λίγο καιρό, οι 800 κάτοικοι, που έως σήμερα πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό, θα μπορούν να πίνουν από την βρύση.

Λύση στο μείζον θέμα του καθαρού και πόσιμου νερού στην Κοινότητα Μυρσίνης δίνει ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μετά από την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να εγκρίνει το αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 73.000 ευρώ ώστε να τοποθετηθούν φίλτρα νερού στον υδατόπυργο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης η «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού γεωτρήσεων για αφαίρεση σιδήρου, μαγγανίου και αμμωνίας παροχής 52m3/h». Με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά της Μυρσίνης θα έχουν πλέον στις βρύσες τους καθαρό πόσιμο νερό.

Οι κάτοικοι αρκετών οικισμών στη περιοχή πίνουν νερό μόνο εμφιαλωμένο και αυτό δημιουργεί προβλήματα πρακτικά και οικονομικά για τον πληθυσμό.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

«Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να έχει κάθε κοινότητα και κάθε χωριό πόσιμο νερό. Η δέσμευσή μας αυτή τη φορά γίνεται πράξη γίνεται πράξη στη Μυρσίνη, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Μηταράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για τους Δήμους στους οποίος λειτουργούν Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, πολύ σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή που αφορά την ύδρευση από το υδατοφράγμα της περιοχής, ύψους 10 εκατ. Ευρώ που θα συνδέσει απευθείας με πόσιμο νερό χιλιάδες νοικοκυριά στο Δήμο όχι όμως όλα. Για να καλυφθεί το σύνολο της υδροδότησης θα χρειαστεί και από άλλη πηγή νερού παρόμοιο έργο κατασκευής αγωγών και συνδέσεων.in.gr