Εξέγερση σε κέντρο εκπαίδευσης στη Ρωσία: Τους χρωστάει λεφτά ο Πούτιν

Κόσμος


Οι στρατιώτες δήλωσαν ότι δεν θα πάνε στην ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων αν δεν πάρουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν

Περισσότεροι από 100 Ρώσοι επίστρατοι από την Τσουβάσια εξεγέρθηκαν στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης της πόλης Ουλιάνοφσκ επειδή δεν έλαβαν τις 195.000 ρούβλια που τους είχαν υποσχεθεί. Έκκλησή τους δημοσιεύθηκε από το κανάλι Serditaya Chuvashia του Telegram και τον ιστότοπο Gulagu.net.

«Εμείς, διακινδυνεύοντας τις δικές μας ζωές, θα πάμε σε βέβαιο θάνατο για τη δική σας ασφάλεια και ειρηνική ζωή! Το κράτος μας αρνείται να μας καταβάλει το ποσό των 195 χιλιάδων ρουβλίων που μας υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν! Γιατί λοιπόν να πάμε και να πολεμήσουμε για αυτό το κράτος, αφήνοντας τις οικογένειές μας χωρίς υποστήριξη;» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι επίστρατοι.

Οι επίστρατοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο μέχρι να λάβουν τις υποσχεθείσες πληρωμές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Serdita Chuvashia”, στο κέντρο εκπαίδευσης έχουν μεταφερθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς (Rosgvardia). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές έχουν «καθησυχάσει» τους εξεγερθέντες επίστρατους.

Πηγή: skai.gr

Skai News