Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Επέστρεψε η Εθνική Γυναικών – Μ. Πλευρίτου: «Αυτή η ομάδα έχει μέλλον»

Αθλητικά


Η γαλανόλευκη κατέλαβε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Με την κατάληψη της 7ης θέσης στη γενική κατάταξη, επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Η Μαργαρίτα Πλευριτου επεσήμανε ότι: «Δεν είμαστε ικανοποιημένες με την κατάταξή μας, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και κοιτάμε μόνο μπροστά. Σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάναμε ουσιαστικά μόνο μία ήττα στο παιχνίδι τετράδας, που ήταν όμως πολύ ουσιαστικό και κομβικό, γιατί με την Αυστραλία που χάσαμε στα πέναλτι δεν είναι το ίδιο. Είμαστε μια νέα ομάδα ομάδα που χρειάζεται αρκετή δουλειά! Θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα σαν αθλήτριες και προσωπικότητες να δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των τελευταίων ετών. Στόχος μας τώρα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σπλιτ που θέλουμε να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Κροατία 9-7: Παγκόσμια Ελλαδάρα, «έπνιξε» τους Κροάτες και πήρε το χάλκινo

Να θυμίσουμε ότι η Μαργαρίτα Πλευρίτου στο περιθώριο του Πρωταθλήματος, εκλέχθηκε από τους συναθλητές και τις συναθλήτριές της μέλος στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) αναφορικά με την Υδατοσφαίριση.

Την αποστολή σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελούσαν οι αθλήτριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ξενάκη.

Μαζί τους η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου, ο συνεργάτης της Τάσος Πιρπιρής, οι φυσικοθεραπευτές Στέλιος Συρόπουλος και Σταμάτης Φώτογλου, ο τεχνικός αναλυτής Κώστας Μάρκου και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου (αρχηγός αποστολής).in.gr