Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την τέλεια φόρμουλα για να ξεκινήσει ιδεατά η ημέρα σας

Lifestyle


Οι οδηγίες προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά, σηκωθείτε από το κρεβάτι στις 7:12 και ασκηθείτε για ακριβώς 21 λεπτά, γράφει η «Daily Mail». Για να αισθάνεστε κεφάτοι και όχι γκρινιάρηδες, περάστε δέκα λεπτά στο ντους και στη συνέχεια αφιερώστε 18 λεπτά στο πρωινό.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα αποτελέσματα να αναλύονται από τη μαθηματικό Δρ Αν-Μαρί Ιμάφιντον, εκλεγμένη πρόεδρο της Βρετανικής Επιστημονικής Ένωσης, η οποία ανέπτυξε μια φόρμουλα για την καλύτερη πρωινή ρουτίνα.

Ο μέσος όρος των απαντήσεων δείχνει ότι ο βέλτιστος χρόνος στο ντους είναι δέκα λεπτά, με τους ανθρώπους να προτιμούν οκτώ ώρες στο κρεβάτι, να ξυπνούν στις 6:44 το πρωί, να σηκώνονται στις 7:12 και να παίρνουν πρωινό στις 7:25. 

Ίσως να μην αποτελεί έκπληξη για την έρευνα μιας εταιρείας δημητριακών, ότι η φόρμουλα επηρεάζεται περισσότερο από το πόσο χρόνο περνάμε τρώγοντας πρωινό. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων λένε ότι αυτό είναι σημαντικό για να προετοιμαστούν για την ημέρα, με 18 λεπτά να είναι ο μέσος χρόνος στο τραπέζι του πρωινού.

Η τέλεια φόρμουλα για να ξεκινήσει ιδεατά η ημέρα σας

Για να υπολογίσετε αν η ρουτίνα σας θα σας βοηθήσει να έχετε καλή διάθεση, διπλασιάστε τον χρόνο που ξοδεύετε στο πρωινό και στη συνέχεια προσθέστε τα λεπτά που ξοδεύετε για γυμναστική και ντους. Τώρα υπολογίστε τη διαφορά μεταξύ της ώρας που κοιμηθήκατε και των βέλτιστων οκτώ ωρών -1,5, για παράδειγμα, αν κοιμηθήκατε 6,5 ώρες- και τη διαφορά σε ώρες -μεταξύ της ώρας που σηκωθήκατε και των 7:12-, αν σηκωθήκατε στις 8:12.

Το σύνολο των λεπτών για πρωινό (διπλασιάζεται), άσκηση και ντους διαιρείται με το άθροισμα με βάση τις ώρες ύπνου και ξυπνήματος. Τώρα προσθέστε τα λεπτά που ξοδεύετε για να κάνετε πράγματα όπως το διάβασμα της εφημερίδας ή το σταυρόλεξο, αφού πρώτα διαιρέσετε αυτόν τον αριθμό με το δύο. Ο αριθμός στον οποίο καταλήγετε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 37 αν έχετε την καλύτερη πρωινή ρουτίνα.

Η έρευνα, η οποία έγινε κατά παραγγελία της «Special K Crunchy Oat Granola», διαπίστωσε ότι το 29% των ανθρώπων «ξυπνούν τακτικά από τη λάθος πλευρά του κρεβατιού» και παραμένουν κακόκεφοι μέχρι τις 11 το πρωί.
 

Πηγή: skai.grSkai News