Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ερντογάν: «Μόλις εκτοξεύσαμε τον πύραυλο, μπήκε αμέσως στην ατζέντα της Ελλάδα – Θα έρθει και συνέχεια»

Πολιτική


Οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για τον πύραυλο Tayfun, δήλωσε ο Ερντογάν.

Νέες προκλητικές αναφορές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στη χώρα μας η δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ανήμερα της εθνικής επετείου της χώρας του (29/10) για τα 99 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, μίλησε στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου TOGG, όπου αναφέρθηκε στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μην είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματά της».

Διαβάστε επίσης: Μετά τον Tayfun στην Τουρκία συζητούν για… πυρηνικές κεφαλές – «Αυτή ήταν μόνο η πρώτη δοκιμή»

«Περιμένετε, θα έρθουν κι άλλα»

Το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Tayfun, του οποίου η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση «πραγματοποιήθηκε με επιτυχία» τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «συνεχίζει να βρίσκεται στην ατζέντα του εθνικού και διεθνούς Τύπου».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Ερντογάν, μη παραλείποντας – εμμέσως πλην σαφώς – να απειλήσει εκ νέου την Ελλάδα: «Μόλις εκτοξεύσαμε εδώ τον πύραυλο Tayfun, τι έκανε η Ελλάδα; Μπήκε αμέσως στην ατζέντα των τηλεοπτικών εκπομπών. Περιμένε, θα έρθουν κι άλλα».in.gr