Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ζαχαράκη: Στα επίπεδα του 2019 η φετινή τουριστική κίνηση

Οικονομία


«Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ» είπε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση θα είναι στα κινηθεί φέτος στα επίπεδα του 2019, το τελευταίο δηλαδή καλοκαίρι πριν από την εμφάνιση του κοροναϊού και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, προχώρησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη μιλώντας στον ANT1, ειδικά για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που έχουν τεθεί σε ισχύ για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών αλλά και των ευάλωτων νοικοκυριών σημείωσε ότι «μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» και με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200 χιλιάδες δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα» και σημείωσε πως «για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων θα δοθούν 300 ευρώ».

«Λήγουν τα υπάρχοντα voucher τέλη Ιουλίου και ξεκινούν τα καινούργια, με τον προϋπολογισμό αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και πριμοδότηση 10 ημερών για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια» είπε τονίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού, στο φόντο της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε ότι «δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις και οι αφίξεις από την πολιτική Ερντογάν, τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και η τουριστική κίνηση φέτος αναμένεται στα επίπεδα του 2019, με τα στοιχεία του πρώτου 3μηνου να «μιλούν» για αύξηση της μέσης δαπάνης κατά 7% σε σχέση με το 2019».

«Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ» είπε η υφυπουργός ενώ «μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης θα δώσουμε 420 εκατομμύρια για να βελτιώσουμε μαρίνες, ιαματικές πηγές, γαστρονομικό και αθλητικό τουρισμό για να δοθεί κίνητρο στους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα».in.gr