Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

ΗΠΑ: Κλείνουν τα γραφεία του Twitter, ενόψει των μαζικών απολύσεων στην εταιρεία

Οικονομία


Στις ΗΠΑ, όπου τα γραφεία παραμένουν κλειστά, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Έλον Μάσκ σκοπεύει να απολύσει το 50% των εργαζόμενων στο .

Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ την προηγούμενη εβδομάδα, το κλείνει σήμερα, Παρασκευή, τα γραφεία του, ενόψει των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει, οι οποίες μπορεί να διχάσουν το προσωπικό.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του , τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών», ανέφερε η καλιφορνέζικη εταιρεία σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε επίσης: Απειλές για απολύσεις, εξαντλητικό ωράριο, κοιμούνται στα γραφεία – Έτσι είναι να δουλεύεις για το νέο αφεντικό του

Θα απολύσει το 50%;

Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους. Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Ο Μασκ παίρνει δάνεια… το θα τα πληρώσει

Σύναψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το και όχι από τον ίδιο.

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας.

Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο , όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι  αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕin.gr