Η ώρα της αλήθειας για Ντεπ και Χερντ: Ασυμφωνία δικαστών για την πολύκροτη υπόθεση – Την Τρίτη η απόφαση

Lifestyle


Επί έξι εβδομάδες, οι δημοσιογράφοι μετέτρεψαν τη δική σε καθημερινή σαπουνόπερα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν viral τις ζωές των δύο ενδίκων. H δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ έφτασε στο τέλος της, με τους δύο ηθοποιούς να αναβιώνουν τις επεισοδιακές στιγμές πριν το διαζύγιό τους το 2016.

Η δικαστής την Παρασκευή 27 Μαΐου έστειλε τους ενόρκους σπίτι τους και θα επιστρέψουν στο δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ, την Τρίτη στις 9:00 το πρωί. H επιτροπή, η οποία αποτελείται από 7 ενόρκους και δύο αναπληρωματικούς, εξέτασε τις ετυμηγορίες, ωστόσο, δεν κατάφερε να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση, οπότε θα συνεδριάσει ξανά την Τρίτη, καθώς τη Δευτέρα είναι η αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ.

Προηγουμένως, η δικαστής Penney Azcarate τόνισε τα στοιχεία που πρέπει να λάβει υπόψιν η επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ομόφωνο και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν καταχωρηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία. Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν άλλο, για όσα θα συζητηθούν.

Στην ομάδα του Ντεπ είχαν απομείνει 39 λεπτά, ενώ στην ομάδα της Χερντ μόλις 6 λεπτά για να καταθέσουν τα τελικά τους επιχειρήματα.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η δικηγόρος του ηθοποιού, Καμίλα Βασκέζ, προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα της νομικής ομάδας της Άμπερ Χερντ.

Αρχικά, τόνισε πως η ίδια η ηθοποιός χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Ντεπ «μαγικό και ονειρεμένο» και ξαφνικά, «παρουσίασε κάποιες σκοτεινές ιστορίες». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά τα ψέματα εναντίον ενός ανθρώπου αθώου», δήλωσε η δικηγόρος. 

«Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Χερντ, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Ντεπ. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Ντεπ είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Χερντ λέτε την αλήθεια; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα», κατέληξε. 

Ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ δεν άφησε αναπάντητα τα λεγόμενά της και όταν ήρθε η στιγμή να μιλήσει, υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσει ο Τζόνι Ντεπ στην ηθοποιό. δηλαδή ότι θα την «ταπεινώσει σε παγκόσμιο επίπεδο». Κλείνοντας, ο Μπεν Ρότενμπερν παρακάλεσε να «δώσουν πίσω στην Άμπερ Χερντ τη φωνή της».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν η Άμπερ Χερντ έγραψε ένα άρθρο στην Washington Post το 2018, όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία». Αν και δεν κατονόμαζε τον πρώην σύζυγό της, ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας 50 εκατ. δολάρια επειδή το άρθρο έθιξε τη φήμη και την καριέρα του.

Η πλευρά του ηθοποιού έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για βία. Από τη μεριά της, η Χερντ προχώρησε και αυτή σε μήνυση κατά του Ντεπ, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια, έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του ότι η ηθοποιός λέει ψέματα. Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ντεπ τη χρονιά που του ζήτησε διαζύγιο.

Αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμισε τον Τζόνι Ντεπ, τότε θα επιδικάσουν την αποζημίωση που έχει ζητήσει ο ηθοποιός. Το ποσό αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από τα 50 εκατ. δολάρια που θέλει ο Ντεπ.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση τιμωρία της Χερντ με φυλάκιση. Πρόκειται εξάλλου για αστική και όχι ποινική υπόθεση. Αν κερδίσει η ηθοποιός του «Aquaman 2» τη δίκη, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι στον πρώην σύζυγό της. 

Μάλιστα, αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει καταθέσει κατά των δικηγόρων του ηθοποιού, μπορεί να πάρει την αποζημίωση των 100 εκατ. δολαρίων που έχει ζητήσει από τον Ντεπ.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην κερδίσει κανείς από τους δύο, δηλαδή οι ένορκοι να κρίνουν αθώα τη Χερντ στην καταγγελία δυσφήμησης από τον Ντεπ και το ανάποδο. 

Πηγή: skai.grSkai News