Ιβάνκα Τραμπ: Παρέλαβε από την Τσεχία κρατικό βραβείο για την μητέρα της, Ιβάνα

Κόσμος


Η Ιβάνα Μαρία Ζελνίτσκοβα, μετέπειτα Ιβάνα Τραμπ, μεγάλωσε στην πόλη Ζλιν, περίπου 300 χλμ. από την Πράγα

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, παρέλαβε βραβείο του τσεχικού κράτους προς τιμήν της εκλιπούσας μητέρας της, Ιβάνα, η οποία είχε μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970, αλλά διατήρησε στενές σχέσεις με τη χώρα όπου είχε γεννηθεί.

Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμας τίμησε την Ιβάνα Τραμπ, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών τον Ιούλιο, χθες βράδυ μαζί με άλλους, περιλαμβανομένου του τενίστα Ιβάν Λεντλ, του μαχητή της αντίστασης κατά των ναζί Γιόζεφ Μασίν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εκπρόσωπος από την ουκρανική πρεσβεία στην Πράγα παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Ζελένσκι.

Η Ιβάνκα Τραμπ, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τον μεγαλύτερο αδελφό της Ντόναλντ Τζούνιορ, συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τον Τσέχος πρόεδρος πριν από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πράγας.

Η Ιβάνα Μαρία Ζελνίτσκοβα, μετέπειτα Ιβάνα Τραμπ, μεγάλωσε στην πόλη Ζλιν, περίπου 300 χλμ. από την Πράγα. Συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ένα ταξίδι ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη το 1976 και έγινε η πρώτη του σύζυγος όταν παντρεύτηκαν εννέα μήνες αργότερα.

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και χώρισε το 1992, με την Ιβάνα να πιστώνεται την κατασκευή ορισμένων κτιρίων που φέρουν το όνομα του Τραμπ, περιλαμβανομένου του Trump Tower.

Η Ιβάνα Τραμπ είχε πει στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS το 2017 πως ο Τραμπ της είχε προτείνει τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τσεχία, όμως απέρριψε την πρόταση.

Πηγή: skai.grSkai News