Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Ικανοποίηση στο Δήμο Κορίνθου για τις 4 πλέον πιστοποιημένες παραλίες

Πολιτική


Στο Δήμο Κορίνθου πιστοποιήθηκαν 4 παραλίες με το σήμα της Γαλάζιας Σημαίας. Η πιστοποίηση μιας παραλίας είναι σημαντική, καθώς πέρα των μετρήσεων της ποιότητας της υδάτων, απαιτείται η κάλυψη 33 προϋποθέσεων που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν: την ναυαγοσωστική κάλυψη, την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ κα.

Στο Δήμο Κορίνθου πλέον βρίσκονται 4 πιστοποιημένες παραλίες. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοίνωσε  τις παραλίες που λαμβάνουν το ευρωπαϊκό εύσημο της Γαλάζιας Σημαίας για την φετινή σεζόν.

Ο Δήμος Κορινθίων αυξάνει τις πιστοποιημένες παραλίες του από 1 σε 4. Πρόκειται για τις παραλίες Κορίνθου, Ποσειδωνίας, Αλμυρής και Κόρφου!

Ο Δήμος Κορίνθου μάλιστα αναγνώρισε την εθελοντική προσφορά της κα. Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα, κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας και προετοίμασε το καλοκαίρι του 2020 την παραλία «Καλάμια» επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της.

Την ίδια σεζόν κατατέθηκαν φάκελοι για 3 ακόμα παραλίες, της Αλμυρής, του Κόρφου και της Ποσειδωνίας. Οι ακτές προετοιμάστηκαν, οι φάκελοι κατατέθηκαν και χθες ανακοινώθηκε η πιστοποίηση τους!

«Οι πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία ακτές αποτελούν για τους επισκέπτες και του τουρίστες σημείο αναφοράς για την επιλογή του τόπου τον οποίον θα επισκεφτούν.

Η πιστοποίηση φέτος τεσσάρων ακτών με γεμίζει ικανοποίηση, ευχαριστώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το ΥΠΕΝ, διά της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ομοίως και η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.in.gr