Ιλον Μασκ: Η Pepsi παραλαμβάνει τα πρώτα οχήματα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Κόσμος


Η Pepsi θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα φορτηγά που θα κινούνται με μπαταρίες και τα οποία η εταιρία είχε παραγγείλει την 1η Δεκεμβρίου, όπως έγραψε ο ίδιος ο Ιλον Μασκ στο Τwitter χθες Πέμπτη.

Ο Μασκ είχε αποκαλύψει το φουτουριστικό, κινούμενο με μπαταρίες Semi το 2017, διαβεβαιώνοντας πως η παραγωγή του θα άρχιζε το 2019.

Το χρονοδιάγραμμα άλλαξε επανειλημμένα, εν μέρει λόγω έλλειψης πρώτων υλών και τμημάτων. Ο Ιλον Μασκ είχε προειδοποιήσει πως η παραγωγή επρόκειτο να καθυστερήσει περαιτέρω, ως την επόμενη χρονιά. Ωστόσο τον Αύγουστο, αναθεώρησε, λέγοντας πως θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022

Σε άλλο tweet, επέμεινε πως το φορτηγό της Tesla θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει 805 χιλιόμετρα (500 μίλια) ανά φόρτιση.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα τέτοια οχήματα σχεδιάζει να διαθέσει η Tesla στην αμερικανική αγορά.

Το επαγγελματικό όχημα θα έχει κόστος 180.000 δολαρίων, ωστόσο οι αγοραστές του θα δικαιούνται φοροαπαλλαγή 40.000 δολαρίων δυνάμει προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων που έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η Pepsi είχε κάνει προπαραγγελία 100 τέτοιων φορτηγών όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο, προκειμένου να μειώσει τα κόστη και τις εκπομπές καυσαερίων του στόλου των οχημάτων της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC την περασμένη χρονιά, ο επικεφαλής της βιομηχανίας αναψυκτικών και σνακ, ο Ραμόν Λαγκουάρτα, είχε εξηγήσει πως οι μεταφορές αντιστοιχούν στο 10% των εκπομπών αερίων του ομίλου.

Η Pepsi σκοπεύει να χρησιμοποιεί τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών για να διανέμει τα προϊόντα της από τα εργοστάσια στα κέντρα διανομής και σε πελάτες λιανικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSkai News