Σάββατο, 01 Οκτωβρίου, 2022

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Έτοιμη να συνεχίσει η Αλβάρες μετά τη λιποθυμία της

Αθλητικά


Παραδόξως, είναι η δεύτερη φορά που η Αλβάρεζ λιποθυμά σε πισίνα, καθώς είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια ενός προκριματικού αγώνα για τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, με την προπονήτριά της να σπεύδει και πάλι να την βοηθήσει.

Η 25χρονη αθλήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, Ανίτα Αλβάρεζ, είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει στη δράση, μόλις 48 ώρες μετά την σοκαριστική λιποθυμία της στην πισίνα, καθώς είναι στη σειρά για να αγωνιστεί στο ομαδικό της Παρασκευής.

Η Αλβάρες συμμετείχε στον τελικό του γυναικείου σόλο free event στη Βουδαπέστη την Τετάρτη, όταν έχασε τις αισθήσεις της και βυθίστηκε στον πάτο της πισίνας. Η Αμερικανίδα λιποθύμησε ενώ εκτελούσε τη χορογραφία της στην πισίνα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βουτήξουν στο νερό για να την σώσουν η Ισπανίδα προπονήτριά της, Αντρέα Φουέντες, και ένας βοηθός της διοργάνωσης.

Παραδόξως, είναι η δεύτερη φορά που η Αλβάρεζ λιποθυμά σε πισίνα, καθώς είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια ενός προκριματικού αγώνα για τους Ολυμπιακούς της  Βαρκελώνης, με την Φουέντες να σπεύδει και πάλι να την βοηθήσει.

Εξαρτάται από την ίδια αν θα αγωνιστεί

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κολύμβησης των ΗΠΑ ανέφερε ότι ήταν «σπαραχτικό» να βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά σου μια τόσο απροσδόκητη και επείγουσα ιατρική κατάσταση: «Έδωσε μια εξαιρετική σόλο ερμηνεία και διαγωνίστηκε έξοχα σε τέσσερις προκριματικούς και τρεις τελικούς σε έξι ημέρες».

«Η Ανίτα έχει αξιολογηθεί από το ιατρικό προσωπικό και θα συνεχίσει να παρακολουθείται. Νιώθει πολύ καλύτερα και σήμερα ξεκουράζεται. Το αν θα κολυμπήσει ή όχι στον τελικό της ελεύθερης ομάδας την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα καθοριστεί από την Ανίτα και το έμπειρο ιατρικό επιτελείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.in.gr