Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου, 2022

Κικίλιας: Συζητήσεις στη ΔΕΘ για νέα πτήση Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη

Οικονομία


Το αίτημα του Βασίλη Κικίλια προς τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η Emirates νέα πτήση Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη συζήτησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla Bin Touq Al Marri, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το αίτημα του υπουργού Τουρισμού στον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ δεν έρχεται τυχαία. Εδώ και αρκετούς μήνες γίνεται μια προετοιμασία για την ανάδειξη των ωφελειών από την ένταξη μια τέτοιας πτήσης.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς η αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού λειτουργούν βοηθητικά σε αυτό, όπως επίσης και το γεγονός ότι στις επισκέψεις του κ. Κικίλια στο πρόσφατο παρελθόν σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι εκφράστηκε ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη Θεσσαλονίκη ως πιο σύντομο και εναλλακτικό κόμβο σε σχέση με την Κωνσταντινούπολη για πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Τι συζήτησαν

  • Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Αύξηση 17% στις αφίξεις στα νησιά του Ν/Α Αιγαίου

Παράλληλα μια τέτοια πτήση θα βοηθούσε και τον εξαγωγικό τομέα, όπως σημειώνουν και παράγοντες της αγοράς.

«Συζήτησα με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla Bin Touq Al Marri, το ενδεχόμενο να ανοίξει η Emirates νέα πτήση Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά για την οικονομία της πόλης και το ρόλο της στα Βαλκάνια» ανέφερε σε tweet του ο κ. Κικίλιας.in.gr