Τρίτη, 09 Αυγούστου, 2022

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τη συμφωνία με τη Γερμανία και την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Πολιτική


Το ΚΚΕ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι αδυνατίζει την άμυνα της χώρας

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γερμανία για την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία και ειδικότερα ποιες στρατιωτικές μονάδες αυτή η απόφαση αφορά.

Μάλιστα το ΚΚΕ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι αδυνατίζει την άμυνα της χώρας και την κατηγορεί  ότι «απογειώνει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία» εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι απέκρυψε τη συμφωνία αυτή η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη κι «απογειώνει» την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή τη φορά μέσω της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης ΥΠΕΘΑ: Ποια τεθωρακισμένα θα παραδώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία και με ποια θα τα αντικαταστήσει

»Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που – πέραν της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς οι κίνδυνοι τέτοιων επιλογών – σχετίζεται άμεσα και με την ίδια την άμυνα της χώρας.

»Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις, τόσο για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης, όπως για παράδειγμα για το ποιες ελληνικές μονάδες αφορά η αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όσο και για τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας».in.gr