Κυριακή, 07 Αυγούστου, 2022

Κουτσούμπας: Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες ομοφοβικών επιθέσεων

Πολιτική


Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας

Αυστηρότερες ποινές για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και κοινωνική στήριξη των θυμάτων ζητάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας.

Όπως επισημαίνει ο γραμματέας του ΚΚΕ οι απαράδεκτες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό».in.gr