Τρίτη, 04 Οκτωβρίου, 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Είμαστε όλοι ενωμένοι στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας

Πολιτική


Δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη

Τη στήριξή του προς τον ουκρανικό λαό εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια ανοιχτή πράξη επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

  • Διαβάστε επίσης: Πανικός στη Ρωσία με την επιστράτευση – «Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο ενάντια στην ίδια του τη χώρα»

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει τα πάντα για να ανατρέψει το σκηνικό, καθώς ο πόλεμος δεν πάει καλά γι’ αυτόν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση, καλώντας 300.000 εφέδρους, καθώς η Ρωσία προχωρά στην προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για πυρηνική επίθεση, λέγοντας ότι «όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και το λαό μας», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μπλόφα».

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».in.gr