Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Μήλος: Πινακίδες δρόμων με QR code τοποθετήθηκαν στο νησί

Πολιτική


Ο Δήμος Μήλου εφαρμόζει μια καινοτόμα τεχνική στην ανάγνωση των πινακίδων στους δρόμους, τις οποίες διασυνδέει μέσω QR code με την ιστοσελίδα του Δήμου παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφοριακό υλικό στους επισκέπτες.

Τοποθετήθηκαν στον Δήμο Μήλου, 20 πινακίδες με κωδικούς QR codes που παρέχουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και οικισμούς του νησιού, σε μια πιλοτική εφαρμογή:

Η αναφερόμενη ενέργεια αποτελεί μια πιλοτική δράση που στη συνέχεια θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό «σημείων ενδιαφέροντος» στο νησί.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει ένα έργο, που συμβαδίζει με τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές μεθοδολογίες προβολής τουριστικών αξιοθέατων, κάνοντας χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων.

Πρόκειται για πινακίδες οι οποίες περιλαμβάνουν ένα γραμμωτό κωδικό 2 διαστάσεων (QR code), ο οποίος μπορεί να σαρωθεί από ειδικό λογισμικό κινητών συσκευών (τηλεφώνου και tablet), ανοίγοντάς αυτόματα την ιστοσελίδα του Δήμου ώστε να πληροφορηθεί ο ενδιαφερόμενος για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν σε όλους και συνεχώς θα αυξάνονται τα σημεία τοποθέτησης των πινακίδων με QR codes, όπως πληροφορούμαστε.in.gr