Μασκ προς εργαζομένους: Δεσμευτείτε στο Twitter 2.0 ή φεύγετε

Κόσμος


Ο Ίλον Μασκ διεμήνυσε στο προσωπικό του ότι έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 17:00 για να δεσμευτούν στο «σκληροπυρηνικό» ή να αποχωρήσουν εν μέσω αναφορών ότι απέλυσε τουλάχιστον 20 υπαλλήλους που τον επέκριναν 

Τελεσίγραφο ολίγων ωρών στο προσωπικό του έδωσε ο Ίλον Μασκ, ο οποίος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες της πλατφόρμας. 

Το προσωπικό πρέπει να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που λέει ότι θέλει να είναι «μέρος του νέου ». Εάν δεν το κάνουν μέχρι τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, θα θεωρηθεί ότι έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία

Ο Μασκ έχει ήδη απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. 

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας να κάνετε το επιτυχημένο», ανέφερε το μήνυμα. Ένας εργαζόμενος που είχε λάβει το μήνυμα στο επιβεβαίωσε το περιεχόμενό του.

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», ανέφερε το μήνυμα του Μασκ. «Αυτό θα σημαίνει πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν επιτυχή βαθμό» ξεκαθάρισε ο μεγιστάνας.

Ο Μασκ εξήγησε ότι το θα λειτουργεί «πολύ περισσότερο με γνώμονα τον κώδικα» υπό την ηγεσία του, προσθέτοντας ότι «αυτοί που γράφουν εξαιρετικό κώδικα θα αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας μας και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή».

Το απέλυσε το μισό του εργατικό δυναμικό νωρίτερα αυτό το μήνα, λίγο καιρό αφότου ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ επέκρινε τις δαπάνες και την εργασιακή κουλτούρα του , και είπε ότι η εταιρεία χρειάζεται απότομες περικοπές κόστους και επανεκκίνηση των υπηρεσιών της. Τουλάχιστον 20 υπάλληλοι  που τον επέκριναν ανέφεραν ότι απολύθηκαν. Skai News