Μεξικό: Τουρίστρια ανέβηκε σε απαγορευμένη πυραμίδα Μάγιας και την γιούχαραν

Κόσμος


Η γυναίκα ανέβηκε τα σκαλιά της διάσημης πυραμίδας Ελ Καστίγιο (Ναός του Κουκουλκάν), αδιαφορώντας για την σχετική απαγόρευση και άρχισε να χορεύει και να ποζάρει για φωτογραφίες

Παραλίγο να λιντσαριστεί από το πλήθος μία τουρίστρια στο Μεξικό, η οποία είχε την φαεινή ιδέα να ανέβει και να χόρεψει σε ιερό και απαγορευμένο ναό των Μάγιας. 

Το περιστατικό συνέβη  στον αρχαιολογικό χώρο Τσιτσέν Ιτζά, στο Γιουκατάν του Μεξικού. Η γυναίκα ανέβηκε τα σκαλιά της διάσημης πυραμίδας Ελ Καστίγιο (Ναός του Κουκουλκάν), αδιαφορώντας για την σχετική απαγόρευση και άρχισε να χορεύει και να ποζάρει για φωτογραφίες. 

Το πλήθος εξαγριώθηκε με την ασέβεια της γυναίκας τόσο προς το μνημείο όσο και την ιερότητα του χώρου για τους Μεξικανούς. Μάλιστα, άρχισαν να φωνάζουν την αστυνομία για να τη συλλάβει ενώ – όταν η γυναίκα κατέβηκε από την πυραμίδα  – κάποιοι έφτασαν στο σημείο να της επιτεθούν, της πέταξαν μπουκάλια με νερό και της τράβηξαν τα μαλλιά. 

Κάποιος χρήστης ανέβασε στα social media βίντεο από το περιστατικό. Σε αυτό φαίνεται η ξανθιά γυναίκα να χορεύει στην κορυφή των σκαλοπατιών ρυθμικά στις φωνες του κόσμου που φωνάζει «φυλακή, φυλακή» ενώ νας φύλακας κινείται προς το μέρος της, για την απομακρύνει. 

Το βίνετο έχει περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια θεάσεις και χιλιάδες επικριτικά σχόλια. 

«Αυτό είναι τόσο ασεβές… μην τα βάζετε με τους Μεξικανούς» αναφέρθηκε σε ένα σχόλιο, ενώ άλλη χρήστης έγραφε: «Υπάρχουν ανθρώπινα λείψανα εκεί μέσα. Είναι σαν να χορεύεις πάνω σ’ έναν τάφο».

Πηγή: skai.gr

Skai News