Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών δείπνησε ο Δήμαρχος Κορίνθου

Πολιτική


Στο Δήμο Κορίνθου οικογενειακώς βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Ο κ. Γκουτέρες ξεναγήθηκε στη πόλη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος χθες. Ο κ Γκουτέρες έχει επιλέξει την Κόρινθο μαζί με την σύζυγό του για τις  ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες να υπενθυμίσουμε πως είναι ο  ένατος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα,  υπηρέτησε ως Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τον Ιούνιο του 2005 ως τον Δεκέμβριο του 2015, βρισκόμενος στο τιμόνι μιας από τις κυριότερες παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια των πιο σοβαρών κρίσεων εκτοπισμού εδώ και δεκαετίες.

Ο Γενικός Γραμματέας συνέφαγε με τον Δήμαρχο Κορίνθου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα της πόλης και τους ανθρώπους της, καθώς περιηγήθηκε μαζί με τον Δήμαρχο σε διάφορα σημεία της.in.gr