Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Κίνητρα και αντικίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας

Οικονομία


Τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο σχέδιο με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθούν κίνητρα και αντικίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε «στη μάχη της ενέργειας ξεδιπλώσαμε πρώτοι ένα σχέδιο. Χαίρομαι που έστω και με καθυστέρηση η Κομισιόν κινείται στις προτάσεις της Αθήνας. Οι παρεμβάσεις θα είναι συνεχείς. Εξουδετερώσαμε τις επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θα πρέπει να μπει και ένα σχέδιο εξοικονομησης ενέργειας που θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο με κίνητρα και αντικίνητρα».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – ΔΕΘ: «Ανακοινώνω 21 δράσεις σε 3 φάσεις»

«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια»

Αναφερόμενος στον πόλεμος της Ουκρανίας και στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο λογαριασμός της ακρίβειας θα πρέπει να επιστραφεί σε αυτόν που την προκαλεί, στο κύριο Πούτιν».

«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.in.gr