Τρίτη, 09 Αυγούστου, 2022

Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον Αναστασιάδη στην Λευκωσία

Πολιτική


Τι θα τεθεί επί τάπητος

Οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο αντρών θα τεθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Η συνάντηση των δυο ηγετών θα πραγματοποιηθεί – σύμφωνα με ενημέρωση από την Κύπρο – την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και το Ουκρανικό

Η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου.

  • Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Πολιτική αναταραχή στα κατεχόμενα με τη φυλάκιση δημοσιογράφου

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν Κύπρος και Ελλάδα και που έχουν καθιερώσει τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.in.gr