Μπουρκίνα Φάσο: Στρατιώτες με όπλα στους δρόμους και σφοδρά πυρά στην πρωτεύουσα

Κόσμος


Εικόνες πραξικοπήματος στην κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στην έδρα της προεδρίας, κυβερνητικά κτίρια και τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή της οποίας έχει σταματήσει. 

Σφοδρά πυρά ακούγονται στο κυριότερο στρατόπεδο της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Αρκετοί στρατιωτικοί με όπλα στα χέρια θεάθηκαν στην κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στην έδρα της προεδρίας, κυβερνητικά κτίρια και τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή της οποίας έχει σταματήσει, κατά τους ίδιους.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος που κατέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Στρατιωτικοί με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμπιμπά ανέτρεψαν στις αρχές της χρονιάς την κυβέρνηση του εκλεγμένου πρόεδρου Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, υποσχόμενοι ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών θα αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητά τους.

Η χώρα της Αφρικής είναι αντιμέτωπη, όπως και γειτονικά κράτη, με τη δράση ενόπλων οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, είτε στο Ισλαμικό Κράτος.

Από το 2015, η Μπουρκίνα Φάσο μετρά χιλιάδες νεκρούς, ενώ έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους σχεδόν δύο εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: skai.grSkai News