Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Νέα ανακοίνωση της Super League: «Ναρκοθετείτε το μέλλον του ποδοσφαίρου με αυτές τις πρακτικές»

Αθλητικά


Τι αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η Super League με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στην ΑΕΚ για τα όσα είχαν αναφέρει οι Κιτρινόμαυροι για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κάλεσε την Ενωση αν έχει στοιχεία για «παράγκες» ξένων διαιτητών να τα καταθέσει στους αρμόδιους.

Η ΑΕΚ σχολίασε την ανακοίνωση της Super League, ενώ στα όσα ανέφερε ο συνεταιρισμός τοποθετήθηκαν και κάποιες άλλες ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Το βράδυ της Τετάρτης η διοργανώτρια Αρχή εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία απάντησε στην Ενωση, αλλά και στις υπόλοιπες ΠΑΕ.

«Με τέτοιες πρακτικές αφήνονται σκιές σε ολόκληρο τον οργανισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και ναρκοθετούμε το μέλλον του. Όποιος έχει στοιχεία ή ενδείξεις έστω, για «παράγκες», το επαναλαμβάνουμε, ας τα προσκομίσει. Διαφορετικά είναι μια ακόμα συκοφαντία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η Super League.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της:

Με αφορμή τις ανακοινώσεις κάποιων μελών, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που έχει να κάνει και με τους τύπους και με την ουσία.

Μετά την κλήρωση της Super League 2022-23 οι ομάδες-μέλη του Συνεταιρισμού (όπως επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ), συμφώνησαν ΟΛΕΣ σε δυο ζητήματα:

Α) Θα ορίζονται μόνο ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια που παίζουν μεταξύ τους οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και σε κρίσιμα παιχνίδια μεταξύ άλλων ομάδων.

Β) Θα υπάρξει ανεξάρτητος οργανισμός διαιτησίας της Super League που θα ορίζει την επαγγελματική διαιτησία. Ο οργανισμός αυτός ήδη αρχίζει τη λειτουργία του και μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορεί να αναλάβει το εγχείρημα «επαγγελματική διαιτησία».

Ακριβώς επειδή όλα αυτά είναι γνωστά, συμφωνημένα απο ΟΛΟΥΣ και αποδεκτά απο το Συνεταιρισμό, υπήρξε ζήτημα με τον ορισμό του διαιτητή κ. Σιδηρόπουλου στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και άλλαξε ο ορισμός και τη θέση του πήρε ο κ. Καμπάκοφ.

Στην συνέχεια αυτού του αγώνα λοιπόν η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέλος του Συνεταιρισμού, εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση στην οποία περιγράφει μια «παράγκα» διαιτησίας στην οποία εντάσσονται οι ξένοι διαιτητές, ακόμα και οι ελιτ που σφύριξαν και θα ξανασφυρίξουν τις ομάδες μας και ο κύριος Κλάτενμπεργκ ονομαστικά ενώ δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αν και ο κύριος Μπένετ ανήκει σε αυτή την «παράγκα των ξένων διαιτητών»;

Και αυτή η αναφορά γίνεται, όταν είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων-μελών αποφάσισαν πως θα είναι ο κ. Κλάτενμπεργκ που θα ηγηθεί της Επαγγελματικής Διαιτησίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέλος της Super League, κάνει επίθεση σε στελέχη του Συνεταιρισμού, σε διαιτητές fifa/uefa που θα βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους οι ομάδες μας στα διεθνή παιχνίδια, η Εθνική μας ομάδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μελών της Super League που θα παίζουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Επίσης θα τους βρίσκουν οι ομάδες μας σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια της Super League.

Με τέτοιες πρακτικές αφήνονται σκιές σε ολόκληρο τον οργανισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και ναρκοθετούμε το μέλλον του.

Όποιος έχει στοιχεία ή ενδείξεις έστω, για «παράγκες», το επαναλαμβάνουμε, ας τα προσκομίσει. Διαφορετικά είναι μια ακόμα συκοφαντία.

Προφανώς αναφορές χαμηλότατου επιπέδου σε ανακοινώσεις, δε θα απαντηθούν».in.gr