Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου, 2022

Νίκος Ανδρουλάκης: Αποχαιρετούμε τον «ευπατρίδη της πολιτικής και προοδευτικό δημοκράτη» Δημήτρη Αποστολάκη

Πολιτική


Ο κ. Ανδρουλάκης, που κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, σημείωσε πως ο Δημήτρης Αποστολάκης τίμησε «την ιδιαίτερη πατρίδα μας ως βουλευτής Ηρακλείου, και τη Δημοκρατική Παράταξη με τους αγώνες του για αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη».

Τον «ευπατρίδη της πολιτικής και προοδευτικό δημοκράτη», Δημήτρη Αποστολάκη, αποχαιρέτησε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με απαράμιλλο πατριωτισμό ως πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αργότερα ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης

Όπως τόνισε, ο εκλιπών ήταν πάντοτε «ευγενικός, λακωνικός και ουσιώδης στις πολιτικές του παρεμβάσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, σημείωσε πως ο Δημήτρης Αποστολάκης τίμησε «την ιδιαίτερη πατρίδα μας ως βουλευτής Ηρακλείου, και τη Δημοκρατική Παράταξη με τους αγώνες του για αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

Τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Αποστολάκη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού  του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Αποστολάκη. Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, ήθος και αφοσίωση στις κοινές δημοκρατικές αξίες.

»Πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σημαντικές θέσεις ευθύνης τόσο στην Πολεμική Αεροπορία, όσο και στη δημόσια και πολιτική ζωή της πατρίδος μας, αφήνοντας ένα σημαντικό και αξιοσημείωτο έργο.

»Ήταν αρχηγός ΓΕΑ από τις 18 Δεκεμβρίου 1984 έως τις 22 Δεκεμβρίου 1986. Μετά την αποστρατεία του διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1990-1993 και 1996-2004, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Από το 1993 ως το 1996 ήταν πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

»Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».in.gr