Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Οι εκλογές και οι τρεχαλαντζήδες βουλευτές

Πολιτική


Συνεχίζονται οι προεκλογικές περιοδείες

Ναι μεν ο Πρωθυπουργός απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, αλλά μαθαίνω ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και περιοδείες συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Σε περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας έγιναν δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις, η πρώτη κατάφερε κατακαλόκαιρο να συγκεντρώσει 400 ψηφοφόρους και η δεύτερη κατάφερε να συγκεντρώσει άλλους 600 ψηφοφόρους.

Υπάρχει από μόνη της μια κατηγορία βουλευτών της ΝΔ που αυτοαποκαλούνται… «τρεχαλαντζήδες». Είναι αυτοί που τρέχουν για να στηρίξουν την κυβέρνηση, για το κόμμα, για την επανεκλογή τους. Αυτοί δεν σταματούν ποτέ, οργώνουν κάθε φορά την εκλογική τους περιφέρεια είτε γίνουν οι εκλογές τώρα, είτε το φθινόπωρο είτε μετά από εννέα μήνες. Κάνουν πράξη το δόγμα «μην περιμένεις να έρθουν οι εκλογές σε σένα, πήγαινε εσύ στις εκλογές». Το δόγμα αυτό κάπως αμερικάνικο μου μοιάζει, αλλά δεν έχει σημασία το χρησιμοποιούν πολλοί στη ΝΔ. Και ορισμένοι στο Μαξίμου, για αυτό συνεχίζουν όλο τον χρόνο τις περιοδείες.

Η δυναμική του προεκλογικού αγώνα

Θέλετε μερικά παραδείγματα «τρεχαλατζήδων»; Πρώην υπουργός, αμέσως μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας πραγματοποίησε προεκλογική εκδήλωση, εδώ στην Αττική. Ήταν, είπε, προγραμματισμένη από παλιά και την δικαιολόγησε για τα τρία χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, που βρίσκεται συνεχώς στα κανάλια για στήριξη του κυβερνητικού έργου επισκέφθηκε την ΔΕΗ στα Καμίνια για να δει τι γίνεται με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ακόμα σε σπίτι στη Σαλαμίνα υπήρξε συγκέντρωση ψηφοφόρων του. Αφήστε που συνεχίζονται οι περιοδείες των μεικτών κλιμακίων (βουλευτών, υπουργών, στελεχών). Προχθές ένα τέτοιο κλιμάκιο βρισκόταν στην Χαλκίδα (υπό τον Γ. Γεραπετρίτη) Άλλο κλιμάκιο ετοιμάζεται για την Ζάκυνθο. Υπήρξε όλο αυτό το διάστημα μια δυναμική από τους βουλευτές (και τους υπουργούς) που εκτιμούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Ε, λοιπόν αυτή την δυναμική δεν θέλουν να την χάσουν και συνεχίζουν το τρέξιμο, που όπως σας είπα, το κάνουν για την κυβέρνηση, για την παράταξη και για την εκλογή (ή επανεκλογή τους).

Πηγή: Βηματοδότηςin.gr