Ο ανάδρομος Ερμής πλησιάζει, και τα πράγματα θα δυσκολέψουν…

Lifestyle


Σε εποχές αβεβαιότητας και αστάθειας όπως αυτή που ζούμε τώρα, πολλοί άνθρωποι βασίζουν τα σχέδια και τις δραστηριότητες τους στις προβλέψεις που διαβάζουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο. Για αυτό τον λόγο η αναδρομή του Ερμή έχει γίνει τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Αρκετά χρόνια τώρα, ακούω να χρησιμοποιούν την έκφραση της «αναδρομικής σκίασης του Ερμή» την οποία έμαθα πως χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τις δύο εβδομάδες πριν και μετά από την κανονική πλανητική αναδρομή.

Γιατί όμως; Γιατί τότε είναι που συμβαίνουν τα πιο περίεργα και εκκεντρικά πράγματα και γεγονότα. Ποτέ δεν κατάλαβα όμως γιατί όλα τα προβλήματα και τα εμπόδια στην επικοινωνία προέκυπταν πάντα στη δική μου ζωή αλλά και των άλλων ακριβώς πριν και μετά από την αναδρομή του Ερμή, μέχρι που αποφάσισα πως θέλω να το ψάξω περισσότερο.

Σε εποχές αβεβαιότητας και αστάθειας όπως αυτή που ζούμε τώρα, πολλοί άνθρωποι βασίζουν τα σχέδια και τις δραστηριότητες τους στις προβλέψεις που διαβάζουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο. Για αυτό τον λόγο η αναδρομή του Ερμή έχει γίνει τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Αν επιστρέψει ένας πρώην, αν μαθευτούν κουτσομπολιά για εσένα ή είσαι συνέχεια με νεύρα- όλες οι αναποδιές δηλαδή της καθημερινότητας οφείλονται σε αυτή την αναδρομή.

Βέβαια, βγάζει ως ένα επίπεδο νόημα, καθώς ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά τις πληροφορίες και την πρόσβαση στην αλήθεια, οπότε είναι πολύ εύκολο να δούμε πως μια επιβράδυνση στη διαδρομή του θα δημιουργούσε κάτι περισσότερο από χαμό.

Για να είμαστε σαφώς ξεκάθαροι, καλό είναι να επισημάνουμε πως η αναδρομή του Ερμή σαν φαινόμενο δε σημαίνει πως ο πλανήτης κινείται προς τα πίσω. Είναι μια ψευδαίσθηση στον ουρανό που προκαλείται επειδή η Γη κινείται γρηγορότερα από τον Ερμή. Αυτό συμβαίνει περίπου τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, κι εμείς σαν κάτοικοι της Γης, νιώθουμε αυτή την επιβράδυνση και τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, για αυτό και το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για όλες τις διαπροσωπικές καταστροφές που μας συμβαίνουν.

Η ουσιαστική όμως αναδρομή, που διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες, δεν είναι τίποτα παρά το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της πλανητικής δραστηριότητας. Οι δύο εβδομάδες πριν και μετά, είναι σαν μια δοκιμασία για όλους μας, αν όχι περισσότερο, τότε εξίσου, γιατί τα περισσότερα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι ρευστές χωρίς δέσμευση ή ξεκάθαρη απάντηση και πλάνο στον ορίζοντα.

Άρα τι ακριβώς είναι η αναδρομική σκίαση;

Είναι η περίοδος των δύο εβδομάδων πριν και μετά την κανονική αναδρομή, όπου ο Ερμής ξεκινάει να επιβραδύνει. Η φάση πριν από αυτό το φαινόμενο ξεκινά να μας επηρεάζει κατά τη διάρκεια της αναδρομής, για αυτό και τότε είναι που κορυφώνεται το δράμα και η συναισθηματική φόρτιση.

Πιο συνοπτικά και πρακτικά, αυτές οι εβδομάδες πριν τη φάση της αναδρομής είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε κάθε κατάσταση που προκύπτει από αυτό το γεγονός, ενώ η ίδια η αναδρομή είναι η δεύτερη φορά που τα ξαναζούμε. Η φάση μετά πάλι, η οποία συμβαίνει ακριβώς μετά τη λήξη της, διαρκεί δύο εβδομάδες και τότε είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όσα συνέβησαν νωρίτερα, στις προηγούμενες φάσεις.

Τί να περιμένω κατά τη διάρκεια της αναδρομικής σκίασης του Ερμή;

Είναι μια εποχή όπου καταστάσεις που θεωρούσες ότι είχες ξεγράψει και αφήσει στην άκρη καιρό πριν, επιστρέφουν σε σένα και βγαίνουν στην επιφάνεια. Άνθρωποι που τους έλειψες ξανά κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ μπορεί να νιώσεις πως θέλεις να αξιολογήσεις και πάλι μια σχέση. Μπορεί να επανεξεταστούν ξαφνικά συζητήσεις για κάποια αύξηση στη δουλειά σου, ενώ μπορεί να βγει και τίποτα φανταστικό από την ντουλάπα σου.

Αν αποκτήσεις τον έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, θα είσαι πιο προετοιμασμένη για την κανονική αναδρομή και ό,τι επιφυλάσσει. Τα ίδια μελοδράματα βέβαια θα έχεις να αντιμετωπίσεις αλλά θα ξέρεις τι σε περιμένει μετά και θα προετοιμαστείς κατάλληλα. Για παράδειγμα, αν περιμένεις να ακούσεις κάτι σημαντικό μπορείς να περιμένεις και να θεωρείς δεδομένο ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση ή εμπόδια. Επειδή θα υπάρχουν πολλά πισωγυρίσματα, καλό είναι να τα αφήσεις να κυλήσουν χωρίς άγχος.

Πιστεύω φανατικά στο όφελος που προσφέρει να καταγράφεις σε ένα χαρτί τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου για αυτό και προτείνω να το δοκιμάσεις αυτό στις φάσεις πριν και μετά την αναδρομή. Όχι μόνο θα παρατηρήσεις πώς λειτουργεί αυτό το φαινόμενο αλλά θα κατανοήσεις και το μοτίβο και θα ξέρεις περίπου τι να περιμένεις κάθε φορά. Επίσης, επειδή προωθεί την ολοκλήρωση των υποθέσεων και καταστάσεων που εκκρεμούν, παρατήρησε πώς έρχονται στη ζωή σου άνθρωποι που δεν έκαναν τον κύκλο τους στη ζωή σου, κι έτσι με αφορμή την αναδρομή αυτή ξεκαθαρίζει και το τοπίο.

Σχετικά με τα εργασιακά σου, η αναδρομή του Ερμή θα μπορούσε να είναι πραγματικά η ιδανική στιγμή για να συζητήσεις θέματα προαγωγής ή αύξησης με το αφεντικό σου. Δεν προκαλεί κάθε αναδρομή μόνο πανικό και χαμό, αλλά συχνά προωθεί την επαναξιολόγηση και την επανεκτίμηση, ειδικά όταν έχει να κάνει με την καριέρα σου. Το πιο σημαντικό που μπορώ να σε συμβουλέψω για εκείνες τις εβδομάδες, είναι να μη φοβάσαι τις ανατροπές και τις αλλαγές και να παρακολουθείς προσεκτικά ό,τι συμβαίνει.

Μπορεί να σε βοηθήσει εν τέλει να καθορίσεις τη ζωή σου πιο προσεκτικά και πιο πολύ στο μοτίβο των δικών σου επιθυμιών.

Πότε θα γίνει η αναδρομική σκίαση του Ερμή το 2022;

Για να σε βοηθήσω να τα προγραμματίσεις , σου συγκέντρωσα όλες τις αναδρομικές φάσεις του Ερμή παρακάτω για να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Προ- αναδρομική σκίαση του Ερμή: 29 Δεκεμβρίου 2021 — 14 Ιανουαρίου 2022. ανάδρομη: 14 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου. Μετά- αναδρομική: 3 Φεβρουαρίου – 23 Φεβρουαρίου

Προ-αναδρομική σκίαση του Ερμή: 25 Απριλίου – 10 Μαΐου. αναδρομή: 10 Μαΐου–3 Ιουνίου. Μετά- αναδρομική: 3 Ιουνίου – 18 Ιουνίου

Προ-αναδρομική σκίαση του Ερμή: 22 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου. αναδρομή: 9 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου. Μετά- αναδρομική: 2 Οκτωβρίου – 16 Οκτωβρίου

Προ-αναδρομική σκίαση: 12 Δεκεμβρίου – 29 Δεκεμβρίου. ανάδρομη: 29 Δεκεμβρίου – 18 Ιανουαρίου 2022. Μετά-αναδρομική: 18 Ιανουαρίου – 23 Φεβρουαρίου

Διάβασε ακόμη:

12 tips για να χαλαρώσεις ένα απόγευμα στο σπίτι

10 συμβουλές για να ακολουθήσεις τη slow living διακόσμηση

 Skai News