Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Μαρσέλο επιβεβαιώνει τον κανόνα

Αθλητικά


Η διαφορά του Ολυμπιακού ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και η μεταγραφή του κορυφαίου βραζιλιάνου άσου είναι μια ακόμη απόδειξη

Ποιος θα μπορούσε στην Ελλάδα να σκεφτεί πως είναι ικανός να πείσει τον Μαρσέλο να έρθει για να παίξει ποδόσφαιρο; Ποια ομάδα θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να δει απέναντί της τον κορυφαίο βραζιλιάνο σούπερ σταρ όχι απλά να ενδιαφέρεται αλλά να ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτή μετά από μια ζωή στη Ρεάλ;

Ρητορικά τα ερωτήματα, γνωστές άλλωστε οι απαντήσεις. Διαχρονικά ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να φέρει στην χώρα μας top class ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι είναι περιττό να αρχίσω να τους απαριθμώ.

Ο Μαρσέλο επιβεβαιώνει τον κανόνα, μια μεταγραφή εξωφρενική για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός όμως έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. Και ο ερχομός του βραζιλιάνου άσου, του καλύτερου αριστερού μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Πώς να μην προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας αυτή η μεταγραφή; Σκεφτείτε τι μας περιμένει απόψε στο Καραϊσκάκη με τον Μαρσέλο που έστειλε το πρώτο του μήνυμα να παίρνει μια πρώτη γεύση από τον κόσμο της νέας του ομάδας.

Ο άνθρωπος που συνδύασε τη ζωή του με το μεγαλείο της Βασίλισσας του κόσμου, Ρεάλ Μαδρίτης, έρχεται στον Ολυμπιακό με δίψα για να συνεχίσει να κοιτάει ψηλά. Ο Μαρσέλο, που και μόνο που θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό, στο Ρέντη, στα αποδυτήρια, στο χορτάρι δίπλα στους άλλους 10 ερυθρόλευκους, ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας.

Μόνο με τις παραστάσεις του, μόνο με το που θα τον βλέπουν οι αντίπαλοι, ειδικά στη Σούπερ Λιγκ, και θα τρέχουν για να του πάρουν τη φανέλα στο τέλος του ματς, να έχουν να λένε πως έπαιξαν απέναντι στον Μαρσέλο και πήραν τη φανέλα του.

Τι θα κάνει ο Μαρσέλο με την ερυθρόλευκη φανέλα; Δεν είμαστε μελλοντολόγοι, δυστυχώς. Αυτό που ξέρουμε και δεν αμφισβητείται από πουθενά είναι πως ο Μαρσέλο είναι επιπέδου Ριβάλντο.in.gr