Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ο Μπαλτάκος θέλει την διαιτησία, αλλά για το φέσι της ΕΠΟ στους διαιτητές δεν έχει… ακουστά

Αθλητικά


Όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του 2021, η ΕΠΟ χρωστάει στους διαιτητές 492.064,01 ευρώ!

«Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μιας ομοσπονδίας, η οποία όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του 2021, χρωστάει στους διαιτητές 492.064,01 ευρώ. Χρήματα που δεν απέδωσε ως όφειλε, όταν στον οικονομικό απολογισμό του 2020 το αντίστοιχο ποσό ήταν μόλις 39.763,54 ευρώ. Οι οφειλές προς τους διαιτητές εκτοξεύθηκαν μέσα σε ένα χρόνο και πλέον αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, να θέλει τη διαιτησία υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας, αλλά όπως φαίνεται χωρίς να πληρώνει τους διαιτητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 2/6 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που είχε καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης για τη θέσπιση Επαγγελματικής Διαιτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τον Τάκη Μπαλτάκο να την χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική. «Νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Εκτός από τις οφειλές προς τους διαιτητές, όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του 2021, η ΕΠΟ χρωστάει στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων 5.028.000 ευρώ, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό θα μειωθεί η επιχορήγηση προς τις ομάδες που μετέχουν στο Κύπελλο. Από το 1 εκατ. ευρώ, που ήταν το ποσό για το 2022, η επιχορήγηση θα μειωθεί στα 750.000 ευρώ το 2023.in.gr