Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η αυλαία του διήμερου φεστιβάλ για τα 48 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη

Πολιτική


Στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων, αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, με έμφαση στο όραμό της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Με τη νεολαία να κάνει έντονη την παρουσία της στο Ζάππειο, άνοιξε η αυλαία του διήμερου φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής για τη συμπλήρωση 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος στις 3 του Σεπτέμβρη 1974.

Από νωρίς το Σάββατο, φίλοι και μέλη του κόμματος κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου και περιηγήθηκαν στα θεματικά περίπτερα για την ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Διαβάστε επίσης: Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες. Μάλιστα, στον πρώτο αγώνα μπάσκετ 5×5 στα γηπεδάκια, που είχαν στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής parkour Μίμης Θεοδωρίδης και άλλοι διακεκριμένοι αθλητές έκαναν επίδειξη σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ενώ πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στο πινγκ πονγκ.

Εθελοντικές ομάδες ενημέρωναν τους παρευρισκόμενους για τη δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτων ζώω,ν ενώ ένας 16χρονος graffiti artist, ο Κωνσταντίνος Χαρασανάκης, αποτύπωσε με εναλλακτικό τρόπο τον πράσινο ήλιο.

Στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, νομικών, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Ανδρουλάκης: «Κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους»

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα, όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, παρόλο που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Ακολούθησε ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα.

Σε ειδικό περίπτερο, οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκαν για την ψηφιακή πύλη digitalsociety.gr , που αποτελεί το φόρουμ διαβούλευσης του προγράμματος του Κινήματος.

Στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων, αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τους σταθμούς στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία του Κινήματος και της χώρας, καθώς και την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, με έμφαση στο όραμό της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy από ταλαντούχους ηθοποιούς και ακολούθησε πάρτι με μουσική για μικρούς και μεγάλους.in.gr