Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού»

Πολιτική


Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση, «αντί να πανηγυρίζει για τις ‘επιτυχίες της’ και ο πρωθυπουργός να εξαντλείται σε φιέστες», να μελετήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναχαίτιση της ακρίβειας, «πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων και την ύφεση στην Ευρώπη».

Τα επίσημα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στη χώρας μας σχολιάζει ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Εurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, με ρυθμό αύξησης 3% και με τον ετήσιο δείκτη να εκτινάσσεται στο 12,1% ,από 11,2% τον Αύγουστο και πολύ υψηλότερα από το Μ.Ο. της ευρωζώνης, που βρίσκεται στο 10%.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 18% τον Αύγουστο στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat

«Η κυβέρνηση να μελετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει τις φιέστες»

Η χώρα μας, τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών με τον υψηλότερο πληθωρισμό, αν εξαιρέσουμε τις άμεσα πληττόμενες από τον πόλεμο χώρες της Βαλτικής.

Και προσθέτει πως η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με όσα ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, για την ολοένα αυξανόμενη ανάλωση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών σε βασικά είδη κατανάλωσης, που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί πολλαπλάσια από το Μ.Ο., όπως στέγη, ενέργεια και τρόφιμα, αποδεικνύει ότι πλέον «οι πιο ευάλωτοι δοκιμάζονται και οι ανισότητες μεγαλώνουν».

Ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση, «αντί να πανηγυρίζει για τις ‘επιτυχίες της’ και ο πρωθυπουργός να εξαντλείται σε φιέστες», να μελετήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναχαίτιση της ακρίβειας, «πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων και την ύφεση στην Ευρώπη».in.gr