Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

«Περπάτα μαζί μας από το κέντρο στο Κέντρο…» ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Πολιτική


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυματών Βίας του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει στις 19 Νοεμβρίου 2022, πορεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει εκδηλώσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο μείζον αυτό θέμα. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται το ερχόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, τις ώρες 11.00 – 13.30 και περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και πορεία

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Σάββατο 19/11/2022

Δημαρχείο, πεζόδρομος Ασκληπιού

  • 11:00 – 11.45, Πεζόδρομος Ασκληπιού, μπροστά από το Δημαρχείο:
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού του Συμβουλευτικού Κέντρου στο ενημερωτικό stand που θα βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο.
  • Παρουσίαση Θεατρικού Δρώμενου στον πεζόδρομο της Ασκληπιού μπροστά από το Δημαρχείο, από το Θεατρικό Εργαστήρι ( Ενηλίκων & Εφήβων ) του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με θέμα την έμφυλη βία κατά των γυναικών.
  • Μουσική Πλαισίωση της εκδήλωσης και της Πορείας από την Ομάδα Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων.
  • 45 Εκκίνηση «Σιωπηρής Πορείας- Διαμαρτυρίας»
    ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών μπροστά από το Δημαρχείο, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, που επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος ενάντια στη Βία κατά των γυναικών. Η πορεία θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στον αύλειο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

12.00 – 13.30, Αυλή του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

– άφιξη πορείας

– καλωσόρισμα και ενημέρωση από τα στελέχη του Κέντρου

– εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα

– επετειακή παρουσίαση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το  Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυματών Βίας του Δήμου Τρικκαίων με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, του Δημοτικού Θεάτρου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής και με τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Τρικκαίων.

«ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ.»in.gr