Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Πρωινό τρέξιμο: 4+1 λόγοι για να το ξεκινήσεις αύριο

Υγεία


Μπορεί το πρωί μετά τον ενοχλητικό ήχο του ξυπνητηριού η τελευταία σκέψη που θα έκανε κάποιος είναι να σηκωθεί και να ετοιμαστεί για τρέξιμο, ωστόσο η συνήθεια αυτή προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στην ψυχολογία όσο και στην υγεία.

Η σκέψη των περισσότερων μετά το πρωινό ξύπνημα, δεν είναι να ετοιμαστούμε για να ασκηθούμε ή να πάμε για έναν περίπατο, ωστόσο κάνοντας συνήθεια αυτή την πρακτική και το σώμα μας αλλά και το πνεύμα  μας θα μας ευχαριστεί και στον παρόντα χρόνο όσο και σε μέλλοντα.

Τονώνει την ενέργεια

Ξεκινώντας την μέρα σου με έναν περίπατο, ειδικά σε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο θα σου δώσει απρόσμενη τόνωση στα επίπεδα ενέργειας.

Έρευνες, μάλιστα έχουν αποδείξει ότι 20 λεπτά περπάτημα σε εξωτερικό χώρο, παρά σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου έχουν ακόμα πιο ευεργετικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι 10 λεπτά περπάτημα, προσδίδει περισσότερη ενέργεια από ότι ένα φλυτζάνι, σε γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου.

Βελτιώνει την διάθεση

Ένας πρωινό περίπατος ή τρέξιμο βελτιώνει την διάθεση καθώς προσφέρει:

  • Βελτίωση στην αυτοπεποίθηση
  • Μειώνει το άγχος και το στρες
  • Ελαττώνει την κούραση
  • Μειώνει το ρίσκο της κατάθλιψης

Να σημειωθεί ότι για να υπάρξουν όλες αυτές οι θετικές συνέπειες στην διάθεση θα πρέπει κάποιος να περπατάει τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα για 20 με 30 λεπτά.

Συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια

Αυτή η απλή πρωινή συνήθεια του τρεξίματος ή του περίπατου θα σου προσφέρει βελτίωση στην πνευματική διαύγεια και θα βοηθήσει στην συγκέντρωση.

Τρέξε και θα είσαι πιο δημιουργικός. Σε αυτό κατέληξαν ερευνητές, ισχυριζόμενοι ότι με το τρέξιμο-ειδικά σε ανοιχτούς χώρους- οι ιδέες ρέουν. Είναι πιο πιθανό να επιλύσει συντομότερα ένα ζήτημα κάποιος που ασκείται παρά από κάποιον που δεν το κάνει.

Συμβάλλει στην ποιότητα του ύπνου

Σε μία έρευνα του 2017 συμμετείχαν ενήλικες μεταξύ των ηλικιών 55-65 που αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου ή αντιμετώπιζαν ελαφριά μορφή αϋπνίας.

Αποδείχθηκε ότι είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου αυτοί που το πρωί είχαν επιλέξει να κάνουν κάποια μορφή άσκησης σε αντίθεση με το υπόλοιπο δείγμα που δεν ασκήθηκαν.

Κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές καθόλη την διάρκεια της ημέρας

Ξεκινώντας την ημέρα με άσκηση, λειτουργεί σαν μία τύπου «αφύπνιση» ενός τρόπου ζωής πιο υγιεινού και επιλογής φαγητών που συνάδουν με αυτή την  λογική.

Κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές καθόλη την διάρκεια της ημέρας

Ξεκινώντας την ημέρα με άσκηση, λειτουργεί σαν μία τύπου «αφύπνιση» ενός τρόπου ζωής πιο υγιεινού και επιλογής φαγητών που συνάδουν με αυτή την  λογική.in.gr