Ρον ΝτεΣάντις: Ο «προστατευόμενος» που έγινε απειλή για τον αποδυναμωμένο Τραμπ

Κόσμος


Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ πριν από ένα χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν τον ντε Σάντις ακόμη και για αντιπρόεδρο. Kάποια στιγμή στην πορεία η σχέση τους άρχισε να χαλάει. 

Μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που δέχεται τα πυρά από το εσωτερικό του κόμματός του και από ΜΜΕ που παραδοσιακά τον στήριζαν και τώρα του ζητούν να μην κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές του 2024.  Ένας εμφύλιος μεταξύ του Τραμπ και του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις είναι πολύ πιθανός, με τον πρώην πρόεδρο να επιτίθεται με σφοδρότητα στο ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέδειξε τον Ρον Ντε Σάντις κυβερνήτη, και ο Ρον ΝτεΣάντις στήριξε τον τέως πρόεδρο με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ πριν από ένα χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν τον ντε Σάντις ακόμη και για αντιπρόεδρο. Kάποια στιγμή στην πορεία η σχέση τους άρχισε να χαλάει…

Πλέον όμως, ο κυβερνήτης της Φλόριντα εξελίσσεται σε απειλή για τον Ντόναλντ Τραμπ… γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους πολίτες, αγαπητός στους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικανών, και όλο και πιο συχνά καλεσμένος του FOX News. Ο Ρον NτεΣάντις φαίνεται να έχει πιο υψηλούς στόχους, αλλά δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει αν θα αναζητήσει το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές το 2024, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. «Έχουμε τόσα ακόμα να κάνουμε και εγώ μόλις ξεκίνησα» δήλωσε.

Οι φιλοδοξίες του ΝτεΣάντις εξοργίζουν τον Τραμπ… «Πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευγνώμων, αλλά εξαρτάται απ’ αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως πρόεδρος. Κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του κυβερνήτη, τον αποκαλεί πλέον… υποκριτή (Ron DeSanctimonious). 

Επισήμως ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε ο Ρον NτεΣάντις δεν έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Όμως, μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του NτεΣάντις στη Φλόριντα, αυτή τη φορά χωρίς τη στήριξη του πρώην προέδρου, ο Τραμπ ξεκαθαρίζει με μία ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση ότι τον βλέπει ως αντίπαλο. 

«Το Fox News, η Wall Street Journal και η όχι τόσο μεγάλη πια New York Post είναι όλοι υπέρ του κυβερνήτη Ρον του υποκριτή, ενός μέτριου Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη, με καλές δημόσιες σχέσεις» ανέφερε αιχμηρά.. 

Η συντηρητική εφημερίδα New York Post βλέπει στον Ρον ΝτεΣάντις το μέλλον των Ρεπουμπλικανών, ενώ χαρακτήρισε… χαζούλη τον Τραμπ σε ένα πολύ χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδό της. Τα μέσα του πρώην υποστηρικτή του Ρούπερτ Μέρντοχ τον χλευάζουν. Ακόμη και το αγαπημένο του δίκτυο FOX News καλεί τους Ρεπουμπλικάνους να προχωρήσουν, του γυρίζει την πλάτη. 

Με το πολυαναμενόμενο «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές να μην ήρθε ποτέ, οι Ρεπουμπλικάνοι συμβουλεύουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο πριν ολοκληρωθούν οι επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια. 

Με το κόκκινο κύμα να έχει συντριβεί στους κυματοθραύστες της αμερικανικής κοινωνίας, η ώρα του απολογισμού για το τέως αμερικανό πρόεδρο έχει φθάσει, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πάντα δύσκολο να αποδεχθεί οποιαδήποτε ήττα.
 

Πηγή: skai.grSkai News