Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

Σέρμπος: Το σενάριο με προβοκάτσια από την Τουρκία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν

Πολιτική


«Ένα από τα σενάρια που φοβόμαστε είναι να εκμεταλλευτεί μια προβοκάτσια η Τουρκία»

Την ώρα που οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους κατά της Ελλάδας με καθημερινές πια αναφορές σε ιστορικά, στρατιωτικά, πολιτικά και πολεμικά ζητήματα γύρω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, η ρητορική, αλλά και κάποιες κινήσεις των γειτόνων μοιάζουν εξαιρετικά ύποπτες, όπως αυτή με τους φερόμενους πυροβολισμούς στον Έβρο.

Αυτό άλλωστε τόνισε για τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος, μιλώντας στο Live News:

«Ένα από τα σενάρια που φοβόμαστε είναι να εκμεταλλευτεί μια προβοκάτσια η Τουρκία, και το πώς εμείς θα κλιμακώσουμε με μια ένταση» σημείωσε ο κ. Σέρμπος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καθεστώς με έντονα τα αυταρχικά χαρακτηριστικά.

«Εάν και όποτε μας ζητηθεί εμείς θα δείξουμε την αποτροπή μας με αξιόπιστο τρόπο, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Ειδικά όσον αφορά στον σκληρό πυρήνα ενός κράτους που είναι η κυριαρχία του» τόνισε ο κ. Σέρμπος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς τους εταίρους και συμμάχους.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, στον πυρήνα της «Γαλάζιας Πατρίδας» βρίσκεται η προσπάθεια της Τουρκίας να κατακτήσει θαλάσσιες ζώνες, «για να καταστεί και η ίδια μια κομβική ναυτική δύναμη για εμπορικούς και στρατιωτικούς λόγους».

Δείτε αναλυτικάin.gr