Τέσσερις κανόνες feng shui για να αλλάξεις την αύρα του σπιτιού σου

Lifestyle


Όλοι μας έχουμε ακούσει για το περίφημο feng shui, αλλά λίγοι ξέρουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Πρόκειται λοιπόν, για μία αρχαία κινεζική η  φιλοσοφία, κατά την οποία ισχύει ότι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούμε τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας επηρεάζει την αύρα και την ενέργεια του σπιτιού. Στην αρχαία Κίνα το feng shui ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο και ασκούνταν ως επιστήμη από το κράτος. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις σε “κακά” πνεύματα και προλήψεις για να εφαρμόσεις τους κανόνες feng shui, αρκεί να θέλεις να υπάρχει αρμονία στον προσωπικό σου χώρο. Από που μπορείς να ξεκινήσεις; Δες παρακάτω.

Τοποθέτησε πολλούς καθρέφτες

Οι καθρέφτες έχουν σημαντική αξία στους κανόνες feng shui. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία μέσω ενός καθρέφτη γίνεται αντανάκλαση της θετικής ενέργειας, στον υπόλοιπο χώρο. Επίσης, κάτι επιπρόσθετο που ισχύει, είναι ότι ένα φωτεινό σπίτι έχει καλύτερη ενέργεια από ένα σκοτεινό. Τοποθετώντας λοιπόν, επίτοιχους και επιδαπέδιους καθρέφτες δημιουργούμε μία αίσθηση φωτεινότητας στο σπίτι. Άλλη μία ιδιότητα αυτού του αντικειμένου είναι ότι μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι  ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Λέγεται πως το τζάκι αφήνει την ενέργεια να ρέει έξω από το σπίτι, για αυτό το λόγο τοποθέτησε έναν καθρέφτη πάνω του, ώστε να επιστρέφει η καλή ενέργεια μέσα στο χώρο.

Η πόρτα του μπάνιου πρέπει να είναι κλειστή

Φαίνεται πως κάτι ήξεραν οι μαμάδες μας και ήθελαν να κλείνουμε την πόρτα του μπάνιου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του feng shui το νερό συμβολίζει τον πλούτο, ένα στοιχείο που θέλουμε μέσα στο χώρο μας. Το νερό βρίσκεται σε αφθονία στο μπάνιο, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην το αφήνουμε να διαχέεται, με το φόβο ότι μπορεί να φύγει εντελώς, για αυτό πρέπει να κλείνουμε και την πόρτα του μπάνιου. Ξεκίνα να το εφαρμόζεις και ενημέρωσε μας για το οικονομικά σου.
 

Κράτησε το σπίτι σου καθαρό και όχι ακατάστατο 

Υπάρχει ένα ρητό που πάει κάπως έτσι : Ακατάστατο σπίτι, ακατάστατη ζωή. Μην εκπλαγείς αν αντιληφθείς πως ζώντας σε ένα ακατάστατο σπίτι νιώθεις αισθήματα απογοήτευσης, κόπωσης, άγχους και δυστυχίας. Αυτό συμβαίνει γιατί απομακρύνεται από το χώρο η καλή ενέργεια. Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε πάντα τη διάθεση για καθαριότητα, τουλάχιστον όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να οργανωθούμε. Μία συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να κάνεις καθημερινά λίγες δουλείες και θα δεις πως ο χώρος θα παραμείνει καθαρός και θετικά φορτισμένος. Αν αφήσεις τις δουλείες να μαζευτούν και να γίνουν πολλές τότε τα πράγματα θα σε δυσκολέψουν αρκετά.
 

Άνοιγε καθημερινά τα παράθυρα του σπιτιού σου

Ο φρέσκος καθαρός αέρα επιδρά πολύ θετικά στην αύρα μας. Καθημερινά, είναι πολύ σημαντικό με το που ξυπνάμε να ανοίγουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να αερίσουμε τους χώρους του σπιτιού. Ο αέρας κάθε δωματίου θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά για να μυρίζει όμορφα ο χώρος και για να “διώχνουμε” την αρνητική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρετρό κανόνας των τριών ημερών του dating και 5 υπέροχες εναλλακτικές του

Είχες σκεφτεί ότι μπορείς να ψήσεις μπισκότα στο bbq;
 

Πηγή: www.savoirville.grSkai News