Τα κατορθώματα του Ίλον Μασκ-Εργαζόμενη του Twitter κοιμάται στο γραφείο

Κόσμος


 Το ίδιο είχε κάνει και ο Ίλον Μασκ το 2018, όταν κοιμήθηκε στο εργοστάσιο της Tesla, ενώ κατασκεύαζαν το Model 3

Από τότε που ο Ίλον Μασκ αγόρασε το , η εταιρεία έχει αλλάξει δραστικά. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έλαβε ο μεγιστάνας ήταν να απολύσει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του κοινωνικού δικτύου, δικαιολογώντας ότι η εταιρεία υπέστη τεράστιες ζημίες.

Κάτι άλλο που θέλησε να αλλάξει ο νέος ιδιοκτήτης ήταν το ωράριο εργασίας, καθώς θεώρησε ότι είναι απαραίτητο να εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα.

Ο Μασκ έδωσε τελεσίγραφο στους εργαζομένους του, προσφέροντάς τους να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο επιλογές: να δεσμευτούν να εργάζονται πολλές ώρες ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία με αποζημίωση τριών μηνών.

Ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο, ενώ άλλοι το αποδέχθηκαν και ήδη προσαρμόζονται σε αυτό.

Κάποιοι, μάλιστα, επέλεξαν να κοιμηθούν στο γραφείο για να αντεπεξέλθουν στους ρυθμούς, όπως η διευθύντρια του , Esther Crawford, η φωτογραφία της οποίας να κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου με υπνόσακο και μάσκα ματιών έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα.

«Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές #SleepWhereYouWork», έγραψε η Crawford στο .

«Επειδή κάποιοι έχουν χάσει το μυαλό τους, θα εξηγήσω: το να κάνεις δύσκολα πράγματα απαιτεί θυσίες (χρόνος, ενέργεια κ.λπ.). Έχω ‘’συμπαίκτες’’ σε όλο τον κόσμο που καταβάλλουν προσπάθειες, για να φέρουν κάτι νέο στη ζωή, οπότε είναι σημαντικό για εμένα να εμφανίζομαι γι’ αυτούς και να κρατάω την ομάδα απερίσπαστη. Δουλεύω με εκπληκτικά ταλαντούχους και φιλόδοξους ανθρώπους εδώ στο και αυτή δεν είναι μια φυσιολογική στιγμή», έγραψε η ίδια. 

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση η εικόνα της εργαζόμενης που κοιμάται στο γραφείο της, αλλά είναι κάτι που έκανε ο Ίλον Μασκ το 2018, όταν κοιμήθηκε στο εργοστάσιο της Tesla, ενώ κατασκεύαζαν το Model 3. Ο δισεκατομμυριούχος πίστευε ότι θα έχανε χρόνο αν πήγαινε στο σπίτι του.
 

Πηγή: skai.gr

Skai News