Τι θα μαγειρέψετε σήμερα: Burgers με πικάντικα μπιφτέκια και φέτα

Γαστρονομία


Δοκίμασε να τα φτιάξεις με κιμά από αρνί, αλλά μια χαρά θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε κιμά της επιλογής σου ή ακόμα και με υποκατάστατο vegan

Όσον αφορά στα συμπληρωματικά υλικά, προσθέσαμε λίγη θρυμματισμένη φέτα, κρεμμύδια σε φέτες. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, μαγιονέζα και μουστάρδα.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό κιμά από αρνί, μοσχαρίσιο ή γαλοπούλα
  • 1/2 της κούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/3 της κούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σκόνη κάρυ
  • 4 ψωμάκια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • θρυμματισμένη φέτα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Ψιλόκοψε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο.
  2. Λιώσε 2 σκελίδες σκόρδο.
  3. Ανακάτεψε τον κόλιανδρο και το σκόρδο με τον κιμά, συν 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο.
  4. Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πλάσε σε 4 μπιφτέκια. Πασπάλισε με λίγο αλάτι.
  5. Βάλε τα μπιφτέκια στο γκριλ και μαγείρεψε για 8 έως 10 λεπτά. Ενώ ετοιμάζονται τα μπιφτέκια, ανακάτεψε 1/3 φλιτζάνι κέτσαπ και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ. Ψήσε 4 ψωμάκια.
  6. Κόψε σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι. Μόλις όλα είναι έτοιμα βάλε τα μπιφτέκια στα ψημένα ψωμάκια.
  7. Συμπλήρωσε το μείγμα κέτσαπ κάρυ, θρυμματισμένη φέτα, το κρεμμύδι και έξτρα κόλιανδρο, αν θέλεις.



Skai News