Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Τουρκία: «Τουρκική πατρίδα στην Κύπρο» χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα το υπουργείο Αμυνας

Πολιτική


Προκλητικά μηνύματα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο, ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το υπουργείο Αμυνας της χώρας του.

«Τουρκική πατρίδα στην Κύπρο» χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, σε ανάρτησή του για τη μαύρη επέτειο της στρατιωτικής εισβολής της στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974 (εικόνα, επάνω, από την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στο ).

«Τιμούμε τους μάρτυρες»

«Κατά την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία σταμάτησε τις απάνθρωπες σφαγές που έκαναν ελληνοκύπριοι τρομοκράτες σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα, ενώ ευχόμαστε στους ήρωες υγεία, ευτυχία και μακροζωία» σημειώνεται στην ανάρτηση, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Δείτε ακόμα – Τουρκία: Γιατί δεν πρόκειται να αποκτήσει το γαλλο-ιταλικό αντιπυραυλικό σύστημα SAMP-T

Και προστίθεται:

«Στην τουρκική πατρίδα στην Κύπρο, όπως στο παρελθόν δεν αφήσαμε κανέναν ομογενή μόνο του, έτσι και σήμερα δεν αφήνουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του».

Το μήνυμα Ερντογάν

Το δικό του μήνυμα για την ίδια μαύρη επέτειο έστειλε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Συγχαίρω για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου που έθαψε για πάντα στην ιστορία την απόπειρα που στρεφόταν κατά της κυριαρχίας, της ύπαρξης, των δικαίων και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού που είναι κυρίαρχος, ισότιμος και συνιδιοκτήτης του νησιού.

»Ζητώ το έλεος του Θεού για τους μάρτυρές μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους ήρωές μας».

Τα δικά της μηνύματα για τη μαύρη επέτειο από τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έστειλε και η αντιπολίτευση της γείτονος, διατρανώνοντας την υποστήριξή της στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως αποκαλούν τον «Αττίλα».in.gr