Κυριακή, 07 Αυγούστου, 2022

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Ερντογάν και αντοπολίτευεση γιορτάζουν και στο Twitter

Πολιτική


Στην Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο την αποκαλούν «Ειρηνευτική Επιχείρηση»

Τα δικά της μηνύματα για την επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 20 Ιουλίου 1974 έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της γείτονος. Και αν η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση της Τουρκίας διαφωνούν σε πολλά, ακόμα και στη διαχείριση των υποτιθέμενων «ελληνικών προκλήσεων», συμφωνούν στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως αποκαλούν τον «Αττίλα».

Και τον γιόρτασαν ο καθένας με ένα tweet…

Διαβάστε επίσης: 20 Ιουλίου 1974: Η αποφράδα ημέρα για τη Μεγαλόνησο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος εκτός από το μήνυμα που έστειλε στις φιέστες στα κατεχόμενα, ανέβασε και ένα τουίτ με «ευχές» στην κατοχή. «Συγχαρητήρια για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής μας Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία έθαψε κάθε απόπειρα ενάντια στα δικαιώματα, τα δίκαια, την ύπαρξη και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού λαού, κυρίαρχου και ισότιμου συνιδιοκτήτη του νησιού. Τιμή στη μνήμη των μαρτύρων μας και ευγνωμοσύνη στους βετεράνους μας».

Εκπρόσωπος Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν

Στην ίδια γραμμή και ο Ιμπραχήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έγραψε: «Πριν 48 χρόνια σαν σήμερα οι στρατιώτες μας απάντησαν στην καταπίεση και διασφάλισαν την ειρήνη στην Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των τουρκοκυπρίων, με την ίδια αποφασιστικότητα, καθώς αποτελεί εθνικό μας θέμα. Στην επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο τιμούμε τους μάρτυρες μας και ευγνωμονούμε τους βετεράνους μας».

Διευθυντής Επικοινωνιών της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν

Ο διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεύθυνος για σειρά ρητορικών επιθέσεων στην Ελλάδα έγραψε στην ανάρτηση το:υ «Στην 48η επέτειο της επιχείρησης, θυμόμαστε με έλεος Θεού και ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πολέμησαν ηρωικά για να σταματήσουν τις συστηματικές εξοντωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στους ‘Τ/Κ’, και εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της Κύπρου».

Εκπρόσωπος AKP Ομέρ Τσελίκ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο. Αυτή η επιχείρηση ενάντια στα δίκτυα της καταπίεσης και της σφαγής ήταν πάντα η εγγύηση της ειρήνης. Καλή ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ των ‘Τ/Κ’… Ζήτω η ‘ΤΔΒΚ’… Θυμόμαστε τους μάρτυρες μας με έλεος και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη. Ο αδιάλλακτος αγώνας μας ενάντια σε όσους προσπαθούν να αγνοήσουν την ‘Τ/Κ’ παρουσία και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘ΤΔΒΚ’, και η αποφασιστικότητά μας υπέρ της ειρήνης και του δικαίου συνεχίζονται όλο και περισσότερο. Οι ‘Τ/Κ’ θα συνεχίσουν να ζουν ελεύθερα και ανεξάρτητα».

Πρόεδρος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεάμλ Κιλιτσντάρογλου στην ανάρτηση του αναφέρει: «Γιορτάζω την επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του αγώνα ύπαρξης για τους ‘Τ/Κ’, και την ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ της ‘ΤΔΒΚ’ στις 20 Ιουλίου, και μνημονεύω τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα με έλεος Θεού και τους εν ζωή βετεράνους μας. Τιμώ με σεβασμό τον τότε Π/Θ, τον Πρόεδρό μου Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νετζμεντίν Ερμπακάν και τον πρώτο Πρόεδρο της ‘ΤΔΒΚ’, Ραούφ Ντεκτάς, που αγωνίστηκαν να εξαλείψουν την καταπίεση που υπέστησαν οι ‘Τούρκοι στην Κύπρο’ και να φέρουν την ειρήνη στο νησί».

Προέδρος Κόμματος Μέλλοντος Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας και τώρα πολέμιος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη δική του ανάρτηση σημειώνει: «Ευτυχισμένη 20η Ιουλίου ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’. Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο που προστάτεψε την εθνική μας ύπαρξη στο νησί, μνημονεύω τους μάρτυρες μας με έλεος Θεού και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη».

Πρόεδρος Καλού Κόμματος (IYI) Μεράλ Ακσενέρ

Η πρόεδρος του εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε: «Στην επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, στην οποία όλοι είπαμε «Υπάρχουμε»! Εναντίον όσων προσπάθησαν να σβήσουν το όνομα του Τούρκου, μνημονεύω με ευγνωμοσύνη τους αγίους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για τη νεογέννητη πατρίδα μας και τους βετεράνους μας. Όπως πάντα, η Κύπρος είναι τουρκική, θα παραμείνει τουρκική!».

Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και δηλωμένος θαυμαστής του Ντεκτάς, Εκρέμ Ιμάμογλου έγραψε: «Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μνημονεύω με έλεος Θεού τους αγαπημένους μας μάρτυρες και εκφράζω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας. Θα θυμόμαστε πάντα με πλήρη σεβασμό και ευγνωμοσύνη όσους πολέμησαν για την Κύπρο και τους ‘Τ/Κ’».

Δήμαρχος Αγκύρας Μανσούρ Γιαβάς

Ο δήμαρχος της Άγκυρας και επίσης αντίπαλος του Ερντογάν, Μανσούρ Γιαβάς έγραψε: «Στην επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, μνημονεύω τους μάρτυρες μας με έλεος Θεού, τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη, και γιορτάζω την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της ‘ΤΔΒΚ’».

Πρόεδρος Κόμματος Πατρίδας Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδας και παλαιότερα ανθυποψήφιος του Ερντογάν με τη στήριξη του CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ ανέφερε: «Στην 48η επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ στην Κύπρο, τιμώ με έλεος Θεού τον κ. Bülent Ecevit, τον κ. Necmettin Erbakan, τον κ. Rauf Denktaş και όλους τους μάρτυρες μας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας και σε όσους συνέβαλαν στην ειρήνη. Η Μητέρα Πατρίδα, ‘Μικρή Πατρίδα’ [σσ. Κύπρος], ‘Γαλάζια Πατρίδα’, ‘Πατρίδα των Αιθέρων’ είναι ένα σύνολο».in.gr