Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Τούρκοι αναλυτές: Μόλις δείξουμε ότι είναι έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις η Ελλάδα κάνει βήμα πίσω

Πολιτική


Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα κάνει πάντοτε ένα βήμα πίσω όταν η Τουρκία δείχνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της είναι έτοιμες για πολεμική σύρραξη.

Μιλώντας στο CNNturk, ο τούρκος δημοσιογράφος Ισμέτ Οζτσελίκ αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα (φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).

Οι ισχυροί «θείοι»

«Με τις δηλώσεις που έκανε εκεί (ο Μητσοτάκης) φαινόταν να κάνει ένα βήμα πίσω, καθόσον εξ όσων παρακολουθήσαμε, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας στα τμήματα που παρακολουθήσαμε, μίλησε για δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων μέσω συζητήσεων», λέει ο Οζτσελίκ.

Δείτε επίσης – Τούρκος αναλυτής: Αν υπάρξει οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα αυτό θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος

Και προσθέτει: «Οταν δηλαδή επιδεικνύεται μία αποφασιστική στάση μπορεί να υπάρξουν βήματα πίσω από εκεί. Οσο και αν εμπιστεύονται τους ισχυρούς “θείους τους”».

«Κάνει βήμα πίσω»

Ακολούθως, ο γνωστός αναλυτής, απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας, Εράι Γκιουτσλουέρ, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

«Οταν από το υψηλότερο αξίωμα δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, μόλις δείξουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες, η Ελλάδα κάνει βήμα πίσω» τονίζει.

Πηγή: tourkikanea.grin.gr