Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Τούρκος αναλυτής: Οι ΗΠΑ θα μας αφήσουν ως πολεμική λεία τον οπλισμό τους στην Ελλάδα

Πολιτική


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας επιδόθηκε ο τούρκος απόστρατος αναλυτής Τζοσκούν Μπασμπούγ.

«Οι τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους», ανέφερε για τους «στρατιώτες της Ελλάδας» ο τούρκος απόστρατος και ειδικός σε θέματα ασφάλειας Τζοσκούν Μπασμπούγ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk (φωτογραφία, επάνω, από το You Tube).

«Νέο Ζελένσκι»

«Στην εξίσωση Ελλάδας και Τουρκίας στην οποία τον Μητσοτάκη τον ονομάζω νέο Ζελένσκι, άραγε μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν εδώ;» αναρωτήθηκε ο Μπασμπούγ.

Δείτε ακόμα – Μητσοτάκης: Καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη Μπαχτσελί

«Θα πέσει στην ίδια παγίδα; Θα είναι επωφελές ο ελληνικός λαός να υπενθυμίσει στον Μητσοτάκη το εξής: Πως η Ουκρανία αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή της. Γι’ αυτό ο Τσίπρας τόνισε πως “Θα μείνουμε οι δυο μας στη μοίρα μας και θα έχουμε πρόβλημα”» απάντησε ο ίδιος.

Ο τούρκος αναλυτής ανέφερε επίσης ότι «Η Ελλάδα έχει ένα πληθυσμό 10 εκ. Στην τελευταία καταμέτρηση ήταν 10.700.000».

Για να προσθέσει: «Και έχει βιώσει πικρές εμπειρίες ιστορικά με μία χώρα 80 εκ. και δίκαια ο πρόεδρός μας είπε “Μα καλά δεν παίρνεις μαθήματα από την ιστορία”»;

«Πολεμική λεία»

Αφού τόνισε ότι «Οι ΗΠΑ εκείνα τα όπλα που κατέβασε στην Ελλάδα θα υποχρεωθεί μαζί με τις εγκαταστάσεις να μας τα αφήσει εκεί ως πολεμική λεία», πρόσθεσε:

«Τι είναι οι στρατιώτες της Ελλάδας; Ο Θεός να φυλάει αλλά και στο πιο άσχημο σενάριο οι τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους».

Πηγή: tourkikanea.grin.gr