Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Το στοίχημα της Νίκης

Πολιτική


Κρίσιμη η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Ενδεχομένως η επικαιρότητα να μην επιτρέπει να ασχοληθούν τα Μέσα επισταμένως με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

Ένα προσωπικό στοίχημα της Νίκης Κεραμέως, ένα νομοσχέδιο που για τους γνωρίζοντες έχει και θετικά, έχει και αρνητικά.

Η σχεδόν σύσσωμη αντίδραση των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων στο νομοσχέδιο και το «παράθυρο» που άφησε μέσω του «Βήματος» η υπουργός για αλλαγές, δημιουργεί νέα δεδομένα στη «μητέρα όλων των μαχών» στη Βουλή.

Διότι πολλά είναι τα στελέχη της κυβέρνησης που λένε: «θα έχουμε πρόβλημα και μέσα στη Βουλή για τη στήριξη του νομοσχεδίου».

Παρά το γεγονός ότι η υπουργός χαίρει μεγάλης εκτίμησης του πρωθυπουργού (ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει επανάσταση το νομοσχέδιο) και του περιβάλλοντος του Μαξίμου, δεν υπήρξαν υπουργοί, και δη κορυφαίοι, για να βγουν να στηρίξουν το νομοσχέδιο.

Κι αυτό λέει πολλά από μόνο του…

Για να μην πούμε για τους «γαλάζιους» πανεπιστημιακούς που στέλνουν μηνύματα οργής στο Μέγαρο Μαξίμου. Και δεν είναι καιρός για «μέτωπο» στο χώρο της Παιδείας ενόσω οδηγούμαστε προς τις κάλπες. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι ο νόμος θα περάσει, αφού πρώτα γίνουν σημαντικές αλλαγές.

Πηγή: ΟΤin.gr